Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Tesla 3 facelift 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="elektryk, post: 109047, member: 2029"] Roaming to jest właściwe podejście do problemu fragmentacji rynku ładowania, a nie płacenie kartą na terminalach które mają być obowiązkowe w UE. W UK poprawnie zidentyfikowali problem. Pojechałem do Rumunii i sam dojazd bezproblemowy jedno szybkie ładowanie na SuC. W Rumunii co ciekawe sporo SuC, ale zatrzymałem się w mieście bez SuC i ładowałem się na ładowarce jakiejś lokalnej, totalna masakra, kazał doładowywać konto operatora kwotą przed ładowaniem pomimo że nie wiedziałem ile dokładnie będzie potrzebne do 100%, minimalna kwota doładowania ok. 90 zł, czyli jak Ci przerwie ładowanie na 90% to musisz wydać 90 zł żeby doładować brakujące 10%. Oczywiście ładowarka nie ruszyła za pierwszym razem jakiś błąd komunikacji, apka i wyświetlacz na ładowarce absolutnie bezużyteczne. Teraz rozumiem dlaczego tutaj na forum jest tylu zwolenników obowiązkowych terminali na ładowarkach, tylko że one nie rozwiążą żadnego problemu, tylko stworzą nowe (koszty instalacji i utrzymania terminala). Roaming rozwiązuje problem. Żeby było śmieszniej w mieście jest trochę fajnych szybkich ładowarek miejskich, ale aplikacja do pobrania jest dostępna tylko dla użytkowników z Rumunii, jakiś gość w super wypasionym elektrycznym merolu prosił się lokalsów, żeby zainstalowali u siebie apke i doładowali konto w zamian za gotówkę 🤦♂️ [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Tesla 3 facelift 2023