Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla 3 highland - felgi aftermarket
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="chris89, post: 171865, member: 3617"] Generalnie 14kg jest ok na 20 cali, ale na 18 to trochę dużo. Średnio 18 mają z 9-10 kg to prawie 50% różnicy. Najbardziej będzie widać przy ruszaniu na mieście. Ludzie Uberturbine te ze starej trójki zmieniali na takie 10 kg i pisali, że czuć różnicę. Tamta felga była ciężka. Pewnie dlatego Tesla ogarnęła kute Warp do nowej P pomimo kosztu felg i przedziału cenowego samej nowej 3P. Felgi to 10% jej wartości 🫣. Nie jestem jakimś specem w tej materii, ale dla świętego spokoju bym przy 18 w te 10kg celował. Poczytaj też trochę na necie, może będziesz miał inne zdanie. Tak jak Kaktus pisał, masa nieresorowana zwykle x4 jest liczona więc tak jakbyś wiecznie z pasażerem latał i może to nie jest jakiś wyznacznik bo to mocne samochody, ale chodzi bardziej o to, że to jedyna masa jaką jest poniżej zawieszenia w samochodzie więc wpływać będzie na ruszanie, spalanie w trasie znikomo, w mieście trochę więcej, pracę zawieszenia. Ja to sobie tak rozkmniniałem, że łatwiej jest pchnąć pustą butelkę jak pełną by się turlała. I tam 1kg w te czy w te to tam można pominąć i bym nawet o tym nie pisał, ale wydaje mi się, że akurat te wymienione są dość ciężkie bo gdzieś na necie jest, że 4 sztuki z kartonami ważą 60 kg. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla 3 highland - felgi aftermarket