On chyba nigdy dobrze nie działał i nadal nie działa. Ale Kia pozwala ustawić w zakresie 50-100% (co 10%) poziom ładowania przy AC i DC. W Renault działa dobrze harmonogram, ale ładuje "ile wlezie".Zgadza się. Teslę można harmonogramować z poziomu aplikacji albo samego API. Z drugiej strony e-Niro też ma o ile dobrze pamiętam harmonogram na poziomie samochodu.
To jako ciekawostkę napiszę, że w Mazda CX-60 PHEV ładowarka pokładowa jest dwufazowa.Chyba zależy od ładowaki w aucie. Jak jest jednofazowa, to weźmie z jednej, jak trzyfazowa, to weźmie z trzech.
Pewnie jakoś pod spodem łączy dwie ładowarki jedno fazowe w szereg.Nasunęło mi się pytanie - jak to jest, że TM3 ma ładowarkę pokładową 3 fazową 11kW, a na jednej fazie przy 32A potrafi przyjąć 7,4 kW? Ktoś może mi wytłumaczyć skąd to ograniczenie?
Nasunęło mi się pytanie - jak to jest, że TM3 ma ładowarkę pokładową 3 fazową 11kW, a na jednej fazie przy 32A potrafi przyjąć 7,4 kW? Ktoś może mi wytłumaczyć skąd to ograniczenie?
13A https://www.tesla.com/sites/default...ocs/gen_2_umc/Gen2_Mobile_Connector_en_EU.pdfzwykła czyli Schuko ma chyba tylko 16A
Wall connector pojawił mi się w apce na Androida.
Ale, aby go podpiąć to chce domyślne dane WiFi (SSID TeslaWallConnector_xxxx)
Ja mam WC3 podpiętego pod domowe wifi... czyli co... musze przywrócić do ustawień domyślnych i potem dopiero sparować? Bez sensu![]()
Warto dodać że skanujesz kod z ulotki w pudełkuNaci
Nacisnac przycisk na wtyczce na ok 15 sek, Wall connector przelaczy sie na nadawanie swojej Wifi, telefon podlaczy sie do niego, wprowadzasz dane Wall Connectrora lub skanujesz jego QR kod i sie doda. Po dodaniu masz go w apce bo on rejestruje sie na Twoje konto Tesla, o on przejdzie z powrotem do macierzystej WiFi.
Kod wewnątrz obudowy powinien zadziałać. https://wallmonitor.app/faq/finding_qr_codeWarto dodać że skanujesz kod z ulotki w pudełkukody na obudowie nie działają
![]()
Faktycznie działaNaci
Nacisnac przycisk na wtyczce na ok 15 sek, Wall connector przelaczy sie na nadawanie swojej Wifi, telefon podlaczy sie do niego, wprowadzasz dane Wall Connectrora lub skanujesz jego QR kod i sie doda. Po dodaniu masz go w apce bo on rejestruje sie na Twoje konto Tesla, o on przejdzie z powrotem do macierzystej WiFi.
Faktycznie działa. Dzięki!
Wystarczy smyrnięcie (swipe) w lewo na aucie. Wracasz smyrając w prawo na domku.znajdziesz w prawy gorny rog 'user"
a widzisz, tez sie czegos nauczeWystarczy smyrnięcie (swipe) w lewo na aucie. Wracasz smyrając w prawo na domku.
Myślałem że to tylko u mnie, ale jak widać nie. Skanowanie z urządzenia (obudowy) nie zadziałało, natomiast to z uproszczonej instrukcji od razu.Warto dodać że skanujesz kod z ulotki w pudełkukody na obudowie nie działają
![]()
Nie. Możesz ustawić sieć Wi-Fi i harmonogram ładowań.
View attachment 13358
hihi hi hi - a kto by tam czytał komunikatMyślałem że to tylko u mnie, ale jak widać nie. Skanowanie z urządzenia (obudowy) nie zadziałało, natomiast to z uproszczonej instrukcji od razu.