Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Tesla - demo/używane/nowe?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="facet, post: 249896, member: 5043"] U mnie w domu panuje zasada, znasz się decyduj, nie znasz zostaw drugiej stronie. Na tą chwilę w taryfie G12W 1 kWh kosztuję około.0,75 zł z wszystkimi składowymi stałymi i zmiennymi. Podłączam jak przyjadę z pracy a ładowanie automatycznie uruchamia sie 22:15. I teraz MOJE argumenty/fakty z życia wzięte dla użytkowników kopciuchów (też mam diesla 2.0hdi) jeśli mnie pytają jak to jest jeździć autem na węgiel i że nad morze i tak nie dojadę :) : - elektryk dla ludzi nieco więcej jeżdżących i z małą ilością długich dziennych tras powyżej 500km - elektryk dla ludzi mających możliwość ładowania w domu/tanio jak w domu w pracy bo na 13tyś km w 3mc w porównaniu z 2.0hdi palącym średnio 7 litrów oszczędności są na poziomie 3300pln a to nie jest do końca w porządku bo powinienem porównać z czymś co ma 500KM i napęd na 4 a to wtedy będzie palić 12-14 litrów (porównałem z moją bmw 330i a mocy i tak jej brakuje). Nie da się ukryć, że taniej nie jeździ nic spalinowego - przy 13tyś 2.0hdi tankowałbym około 17 razy a średnio spędzałbym na stacji 10 min co daje prawie 3h na 3mc. W rok mam 12h przy paliwie ciekłym a w domu elektryka w 7 sekund podłączam kabel i zapominam a dodatkowo odlicz czas na przymusowe wymiany oleju, klocków filtra oleju itd - nie miałem nigdy chęci i potrzeby jechać w 5 osób dieslem SUVem zamiast TM3 - od 10 dni z musu jeżdżę Y i wole moją TM3 i choć ładowanie mam na SC darmowe to i tak mnie wkurza siedzenie 40 min na stacji ładowania. Wole płacić w domu i nie tracić czasu choć czasu nie marnuje bo albo coś jem albo robię zakupy, w Kato to fajnie rozwiązane i na jednej i na drugiej stacji ładowania Tesli. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Tesla - demo/używane/nowe?