Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Tesla i co dalej ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 28336, member: 89"] Moim zdaniem: [LIST=1] [*]Bierz kolejną TM3LR - obecnie są lepiej spasowane, itp. oraz wsadzają tam baterie 82kWh, więc powinieneś mieć jeszcze trochę większe zasięgi. [*]Zasięg min. 400km po autostradzie - z danych w arkuszu Bjorna [ATTACH type="full"]3589[/ATTACH] (zasięg - kolumna "k" przy 120kmh) wynika, że masz do wyboru TMS, TMX, Taycan, EQS i prawie TM3. Nie wiem czy doczekasz sie na TMS, żeby mieć takie zasięgi, a jak kupisz np. EQS/Taycan, to po pierwsze nie wiadomo kiedy, a po drugie czas jaki zaoszczędzisz podczas jazdy, stracisz w kolejce do ładowarki za jakimś egolfem... [*]Jeśli chodzi o politykę, to ja to trochę rozumiem tutaj, bo niestety jesteśmy pewnie tutaj w większości wkurzeni poczynaniami rządu. Z jednej strony nie łapiemy się na dopłaty, bo zamiast auta do jazdy wokół komina, chcemy auto do wszystkiego, a z drugiej tracimy mnustwo pieniędzy na noworocznych reformach, bo dotykają one najbardziej ludzi majętnych... Ciężko żeby nie było jęku. Sam zwykle staram się stronic od polityki ale przykładowo dokumenty potrzebne do wniosku o dopłatę do punktu ładowania sugerują, że biorę kredyt, a nie dopłatę, więc też naśmiewam się z rządu, który w ten sposób organizuje takie działania i sprawdza mnie tak jakbym miał oddawać te pieniądze za chwilę... Tak czy inaczej uważam, że tej polityki, na szczęście, wcale nie ma tutaj aż tak dużo. [/LIST] [USER=367]@Boko[/USER], ja tam widzę kilka pytań i można na nie próbować odpowiedzieć, żeby jakoś pomóc w decyzji. Zamiast "ale o co chodzi", zawsze lepiej napisać "nie rozumiem jakie jest pytanie i prosisz o lepszą strukturę postu", bo wyjdzie mniej agresywnie :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Tesla i co dalej ?