Tesla - kolejne odejścia

cooler

Pionier e-mobilności
Wg Yahoo kolejny VP odchodzi.
Tym razem David Lau - odpowiedzialny za software - blisko 13 letni staż

Ucieczka z tonącego okrętu czy optymalizacja?
Gdyby nie wpadki z nagłymi brakami a to zakładek zużycia i ciśnienia opon, a to zużycia energii dla odcinków 10-25-50km, to bym na soft nie narzekał.
Brakuje oczywiście AA, ale rozumiem założenia że navi Tesli ma prowadzić po ładowarkach (szkoda że tylko Tesli)

Bronek

Pionier e-mobilności
13 lat? , to się i taj facetzasiedział i z "skapcaniał" pewnie? . . Moi synowie już z 5h6 x zmieniali miejsce . Teraz to normalka Ja z czasow gdy do emerytury ojece w jednym zakladzie robili sam z 10x się "przesiadałem" ?
A przy tym nie zawsze chodzi o kasę .
Po drugie często po kilku latach traci się świeżość spojrzenia i pamiętam jak zawsze na początku w nowym miejscu, się dziwiłem, jak to inni wolno pracują , a potem sam to samo robiąc co zwykle nie wyrabiałem i bylem po pachy zarobiony.... . Robota korporacyjna ma jeszcze inne cechy ...np presja

tokwi

Pionier e-mobilności
Nie oceniam, ale spodziewałbym się zmian. Jeśli odchodzą wieloletni liderzy to wiadomo, że ileś projektów będzie ubitych i skorygowany kierunek. W praktyce może to być forkowanie softu np rezygnacja z wsparcia i rozwoju UI dla intela. Pytanie retoryczne czy to dobra zmiana.