Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2023

pluto

Pionier e-mobilności
GRANDE NAPOLI z nową dostawą TM3 [klik} oraz TMY [klik] (RWD, LR PERF w kolorze Blue, Silver, Red) z Chin właśnie opływa Sumatrę i za 11 dni będzie już w Kanale Sueskim ;)

Grande Naepoli.jpg

Witam, ja zamówiłem 14.04 (w pamiętny piątek obniżek), VIN dostałem SMSem 24.04. Faktury końcowej nie ma, zero kontaktu z Tesli, dodzwonić się nie idzie a mam teraz kolejny SMS, że VIN przepadnie z powodu braku płatności. Miał tak ktoś może?

pacc2k12

Nowy na Forum
Witam, ja zamówiłem 14.04 (w pamiętny piątek obniżek), VIN dostałem SMSem 24.04. Faktury końcowej nie ma, zero kontaktu z Tesli, dodzwonić się nie idzie a mam teraz kolejny SMS, że VIN przepadnie z powodu braku płatności. Miał tak ktoś może?
Jak chcesz pogadać z Teslą to trzeba sobie zarezerwować godzinkę wolną linię i po prostu czekać na infolinii. Jak jest luźniej to 10-15 min czekania, jak jest więcej telefonów to najdłużej czekałem 57 minut :)

Co do przepadnięcia VIN to dostałem w ten sam dzień ale SMS jeszcze nie przyszedł - leasing podpisuję w przyszłym tygodniu dopiero.

pluto

Pionier e-mobilności
A masz dane do wpłaty w aplikacji ?
Jeśli tak to wpłaca kasę a fakturę dostaniesz później - też tak miałem.

Wisiale
Jak chcesz pogadać z Teslą to trzeba sobie zarezerwować godzinkę wolną linię i po prostu czekać na infolinii. Jak jest luźniej to 10-15 min czekania, jak jest więcej telefonów to najdłużej czekałem 57 minut :)

Co do przepadnięcia VIN to dostałem w ten sam dzień ale SMS jeszcze nie przyszedł - leasing podpisuję w przyszłym tygodniu dopiero.
Wisiałem wczoraj 2 razy po 40min ale widać już dlugi weekend zaczęli może:) napisałem maila na radzymińską. Może tak jakoś kontak będzie. Czekam.

Wisiale

Wisiałem wczoraj 2 razy po 40min ale widać już dlugi weekend zaczęli może:) napisałem maila na radzymińską. Może tak jakoś kontak będzie. Czekam
A masz dane do wpłaty w aplikacji ?
Jeśli tak to wpłaca kasę a fakturę dostaniesz później - też tak miałem.
W aplikacji mam info, że faktura jest przygotowywana. Z papierów mam fakturę za rezerwację i umowę rezerwacji. Nie widzę tam danych ich konta itd.

pluto

Pionier e-mobilności
Faktycznie patowa sytuacja, tym bardziej że jest długi weekend - wg. mnie nie powinni zabrać VIN-u bo brak danych do przelewu i faktury dla leasingu, ale z Teslą miałem różne przeboje w tym także zabrali mi VIN po 3 dniach od nadania więc trzymam kciuki za dobre zakończenie ✊💪

pacc2k12

Nowy na Forum
Faktycznie patowa sytuacja, tym bardziej że jest długi weekend - wg. mnie nie powinni zabrać VIN-u bo brak danych do przelewu i faktury dla leasingu, ale z Teslą miałem różne przeboje w tym także zabrali mi VIN po 3 dniach od nadania więc trzymam kciuki za dobre zakończenie ✊💪
Udało się to odkręcić czy to już pozamiatane wtedy?

pluto

Pionier e-mobilności
Nie drążyłem tematu bo było mi to na rękę - nie chciałem odbierać auta w IV kwartale.
Wyszło w sumie na dobre bo w styczniu 2023r. było duże obniżki i na tym skorzystałem.