Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

Piotr G

Tesla Model 3 Highland LR
Zadzwoń jeszcze raz jutro, powiedz że chciałbyś sprawdzić kiedy będzie można odebrać samochód. Ja dzwoniłem kilka razy w ciągu ostatnich 2 tygodni i tylko raz trafiłem na osobę która nie była w stanie podać szczegółową informację
No widzisz widocznie mam szczęście, że trafiłem za pierwszym razem takiego rarytasa 😁 Napisałem maila do pracownika salonu, który wysyłał mi linka do zamówionego przeze mnie auta, zobaczymy co odpisze

CryMan02

Tesla 3 HL LR 2024 Q2 [zamówiona]
Jutro Tesla z Ząbek powinna otrzymać dostawę samochodów - transport w drodze, wiec można się spodziewać telefonów z potwierdzeniem dat odbiorów na sobotę tj. 25.06 oraz na kolejny tydzień. :)
Również liczę na najbliższy transport :) skąd informacja? Masz już potwierdzone przekazanie auta?

CryMan02

W końcu... :) A dzwonili wcześniej z informacją? U mnie, w apce dalej informacja o terminie 4-5 tyg od momentu zamówienia

Iskra

Tesla model 3 Highland
W końcu... :) A dzwonili wcześniej z informacją? U mnie, w apce dalej informacja o terminie 4-5 tyg od momentu zamówienia
Wczoraj rozmawiałem z pracownikiem Tesli po rozmowie zaraz pojawił się termin w aplikacji, oczywiście jeśli dziś bez przeszkód dojedzie transport.

CryMan02

Być może nawet juz dojechał :) nie przejeżdżałem dziś obok Tesli w Ząbkach, mieszkam blisko, ale widziałem na trasie S8, jak w kierunku Litwy zmierzała laweta załadowana różnymi kolorami TM3 HL

TomaszNow

Zadomawiam się
A jest tu jeszcze ktoś kogo leasingodawca nie dostał jeszcze papierów do rejestracji? 🫣

nie ważne, właśnie dostałem informację o rejestracji :)
Dotarły już do Ciebie dokumenty do rejestracji ?
Może ktoś potwierdzić jakie dokumenty są kopercie do rejestracji ?
1) Oświadczenie o danych i informacji o pojeżdzie ...
2) Tesla certyfikat
i co jeszcze ??

turbolak

Nowy na Forum
2) Tesla certyfikat
i co jeszcze ??
Do leasingodawcy dokładnie, ale tak. Samochód już zarejestrowany. Jeśli się nie mylę to jeszcze fv

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
2) Tesla certyfikat
i co jeszcze ??
W kopercie znajdują się:
1) Faktura
2) Wyciąg ze świadectwa homologacji
3) Zaświadczenie potwierdzające o zwolnieniu z akcyzy
4) Oświadczenie zawierające dane i informacje niezbędne do rejestracji i ewidencji pojazdów (2 kopie)
5) Oświadczenie o nabyciu wewnątrzwspólnotowym

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022