Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

CryMan02

Tesla 3 HL LR 2024 Q2 [zamówiona]
I do mnie dziś zadzwonili, w najbliższą sobotę odbieram autko :) , w aplikacji również wyświetlił się termin. Taki dzień dziecka to ja lubię!

Zamawiałem 27.04

Iskra

Tesla model 3 Highland
Na jednym ładowaniu? :)
Jaki zasięg (realnie) na nowej sztuce można osiągnąć w ogóle?
Generalnie auto miało przebieg coś koło kilku km, wiec bateria była nieskalibrowana pod kątem realnego zużycia wiec pokazywała, że mogę dojechać z Warszawy do Szczecin i powinno zostać okoł 3% baterii. Zasięg nominalnie przy naładowanuh do 100 km pokazywał koło 570 km - Ładowałem odrazu w Ząbkach do 100% . Realnie dojechałem do Poznania i tam przywiozłem 25% baterii, doładowałem się do 100% i do Szczecina przywiozłem 50%. Jechałem jak autem, które miałem wcześniej - Audi C6 - 2,7 TDI. Czyli wyprzedzałem prawie wszystko po drodze :)

Last edited:

Jeffero

Zadomawiam się
Generalnie auto miało przebieg coś koło kilku km, wiec bateria była nieskalibrowana pod kątem realnego zużycia wiec pokazywała, że mogę dojechać z Warszawy do Szczecin i powinno zostać okoł 3% baterii. Zasięg nominalnie przy naładowanuh do 100 km pokazywał koło 570 km - Ładowałem odrazu w Ząbkach do 100% . Realnie dojechałem do Poznania i tam przywiozłem 25% baterii, doładowałem się do 100% i do Szczecina przywiozłem 50%. Jechałem jak autem, które miałem wcześniej - Audi C6 - 2,7 TDI. Czyli wyprzedzałem prawie wszystko po drodze :)

Czyli autostradą Warszawa Poznań jechałeś przynajmniej te 140? Też będę do Szczecina w piątek wiózł 3 LR, pięknie wygląda ten Twój zasięg.

krzyss

Pionier e-mobilności
Czyli autostradą Warszawa Poznań jechałeś przynajmniej te 140? Też będę do Szczecina w piątek wiózł 3 LR, pięknie wygląda ten Twój zasięg.
Super pogoda i wiatr w plecy i na luzie ;)

Iskra

Tesla model 3 Highland
Do zobaczenia gdzieś na mieście :) Dokładnych statystyk nie prowadziłem ale mniej więcej trzymałem tą prędkość, czasem szybciej czasem trochę wolniej. W sumie bardziej zaskoczyła mnie cena autostrady A2 - 32 zł za każde 50 km. Nie zbyt często nią jeżdzę wiec zapomniałem ile kosztują. Od Poznania jechałem do Gorzowa drogą krajową aby zobaczyć jak auto będzie się sparowało na krajówce no i od Gorzowa do Szczecina jest już S3 wiec już szybciej :)