Kaczor
Zadomawiam się
Na całą Europę tak ale firm transportowych jest od groma. Także logistycznie da się to ogarnąć szybciej i sprawniej.To normalne, rozwieść 6000 samochodów w 3 tygodnie.
Na całą Europę tak ale firm transportowych jest od groma. Także logistycznie da się to ogarnąć szybciej i sprawniej.To normalne, rozwieść 6000 samochodów w 3 tygodnie.
Tak, tylko skąd wiesz, z jakich korzysta Tesla.Na całą Europę tak ale firm transportowych jest od groma. Także logistycznie da się to ogarnąć szybciej i sprawniej.
Performance? Przecież statek będzie 8.06 w Belgii dopiero. Ja mam na fakturze 22.06.Według info od salonu, najbliższy transport został przeniesiony na wtorek, 4.06. Jutro powinni dzwonić i umawiać się na odbiory.
- Stopień naładowania taki jaki poprosiszNapiszcie proszę co w jakim stanie otrzymujecie samochód podczas odbioru w salonie?
- jaki stopień naładowania baterii ( gdzie się doładowujecie) ?
- czy na wyposażeniu macie gaśnicę / trójkąt i wszystko co potrzebne do legalnej jazdy?
- hak jest zamontowany czy nie ?
Nie, LR - kolejna lora z dostawąPerformance? Przecież statek będzie 8.06 w Belgii dopiero. Ja mam na fakturze 22.06.
Aaa bo cytowałeś osobę, która pytała o Performance.Nie, LR - kolejna lora z dostawą
Trzeba otworzyć zlecenie serwisowe i umówić się na termin.Orientujecie się może jak długo czeka się w aplikacji mobilnej na podjęcie przez Teslę zgłoszenia zauważonego mankamentu w ciągu 24h od odbioru? Mam na myśli moment kiedy zmieni się status zgłoszenia na kolejny krok.