Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Maruda, post: 103934, member: 2079"] Jest "kolejka" statków do lub po załadunku z destynacją na kanał i może któryś będzie do Koper płynął, trzeba poczekać jak ujawnią destynacje... ale to by znaczyło że dopłynie ok. połowy sierpnia i potem ewentualny transport do Polski czyli odbiory koniec sierpnia początek września, tak zresztą miałem z odbiorem w maju. Statek do Koper dopłynął w połowie maja (chyba ok 19) i po 25 maja zaczęły się odbiory w Ząbkach. Ja numer VIN dostałem 24 kwietnia dokładnie w chwili załadunku na statek, generalnie fakturę dostałem jak auto było w okolicy Singapuru. A termin zapłaty jest teoretycznie 7 dni od nadania VIN (taki miałem zapis na fakturze, sama faktura wystawiona na drugi dzień po nadaniu VIN - oczywiście po wcześniejszym telefonie z Tesli z zapytaniem czy jestem gotowy na płatność bo była bez finansowania). Ze względu na urlop rejestrowałem auto w połowie maja (tak jeszcze było na statku) a "twardy dowód" odebrałem przed odbiorem auta... co było fajne bo następnego dnia po odbiorze mogłem złożyć dokumenty do dotacji. OK. było ryzyko że go utopią ale na szczęście wszystko włącznie z odbiorem poszło OK. Chyba się rozpisałem... [URL]https://tesla-updates.github.io[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023