Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="AntoniFerdynand, post: 125146, member: 2775"] Największym wyzwaniem były czujniki ciśnienia na bluetooth. Na olx wytargowałem oryginalne za 500 (wystawione za 700) za komplet ale widziałem też ostatnio ktoś wystawiał za 800 na allegro (ale nie wiem czy jeszcze są - trzeba polować). Felgi używane w tej cenie nie są wyzwaniem - na olx, allegro i otomoto 5x114,3 jest opór zarówno 18 jak i 19 cali przy czym większość ma szerokość 8J (Tesla rekomenduje 8,5J), co wg wszystkich tabel jest notabene właściwe dla opony o szerokości 235. Zasadniczo szukałem ET38 z tolerancją +/- 2mm bo taka kompletnie nie ma znaczenia (większe pewnie byłyby problemem). Oczywiście biorę pod uwagę że aerodynamika felg nieco zmniejszy zasięg, podobnie jak opona zimowa niemniej z jednej strony przez te 4 miesiące zimy będę miał felgi z akcentem na wygląd a nie zasięg, a przez pozostałe 8 mies. idealne opony i felgi producenta - z przełożeniem na maksymalnie duży dystans. Ja zimą raczej nie planuje częstych dłuższych podróży wiec tak mi odpowiada. Opony oponeo lub sklepopon Co do wymiany - przekładka na 18 i 19 z zamontowanymi czujnikami to pewnie 160-200 zł czyli do 400 zł za rok. 5 lat to będą 2 tys, zł więc chyba warto rozważyć oba warianty. Ma to oczywiście sens jeżeli masz gdzie trzymać koła i najlepiej jak sam je przekładasz. W sumie tyle samo roboty ile umawiać się do wulkanizacji i wozić koła autem dbając aby nie zasyfić wnętrza. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023