Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 Highland akcesoria
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 238828, member: 3354"] Jakiś czas temu pisaliśmy tutaj o majfriendowych zestawach uszczelek (takie po około 100zł na ali). Kupiłem, zamontowałem i przejechałem trochę. Zestaw: Uszczelki na: - dach (taki sznur o-ringowy do wypełnienia szpary naokoło przedniej szyby dachowej_ - słupek A (a właściwie przednia krawędź przednich drzwi - drzwi przód (tylna i dolna krawędź) - słupek B, czyli przednia krawędź tylnych drzwi - tylne drzwi (krawędzie dolna i tylna - chusteczki odtłuszczające - jakieś tam niby nożyczki Były też uszczelki na klapy frunk/trunk, ale nie chciało mi się instalować. Instalowałem to trochę dla jaj, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Drzwi przestały rzygać błotem, mocno wkurzało mnie, że aerodynamika robiła z drzwi odkurzacz i kończyło się wypluciem syfu przez krawędzie - to kompletnie ustało. Dodatkowy plus, to mimo wszystko ekstra wyciszenie. To nie jest jakieś bardzo oczywiste, ale szumu powietrza jest mniej. Nie mierzyłem niczym, opieram się na swoich wrażeniach i nie wiem czy jest ciszej, ale zdecydowanie jest mniej szumu. To, że nie koniecznie jest ciszej wynika z faktu, że większość hałasu to dźwięk z kół i ta część pozostaje bez zmian, ale szumów aerodynamicznych jest dużo mniej. Najmniej istotny bonus, to lepszy dźwięk zamykania drzwi - nie wiem czy kogoś to obchodzi, ale jest lepiej. Do tego dla mnie bardzo ważna rzecz - po zamontowaniu praktycznie tego nie widać, wygląda c.a. fabrycznie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 Highland akcesoria