Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtek Wawa, post: 242531, member: 466"] Dawno nic nie pisałem w tym wątku, a po 2.5 miesiącach i przy przebiegu 4557 km warto dodać kilka ciekawostek. Np. średnie zużycie prądu z ekranu "Podróże" spadło do okolic 15 kWh na 100 km. Wystarczy, że temperatury przekraczają 10 stopni C i dzieje się magia. Na ekspresówkach przy 120 kmh, jest około 17, delikatna jazda po mieście to 12 kWh wg wyświetlacza. Po dodaniu do tych wartości 2 kWh na pewno zmieścimy się z realnym poborem z gniazda ładowarki. Czyli jest pięknie i tanio. Ale to nie o taniość chodzi, jak ktoś tu napisał, dla mnie to też przede wszystkim zabawka. Nie tylko z powodu reakcji na gaz (na suchym), ale przez to sprawne przesiadanie się między mną, a żoną. Przez kluczyk w telefonie. I przez to, że to elektryk, którego muszę ładować niemal 2 razy rzadziej niż tankować moje dotychczasowe nowoczesne małe benzyny po mieście (mx5/fiesta). I te buspasy i darmowe parkowanie* w Warszawie/Krakowie/Olsztynie (dotąd z tylu stref skorzystałem). I samo ładowanie lubię, benzyna już mi śmierdzi, a jako dziecko lubiłem jej zapach :) Przy okazji dziękuję [USER=3523]@Bartosz89[/USER] za skorzystanie z mojego referrala. Jeśli odbierzesz, przekonam się jak to jest być skorumpowanym przez Elona. *choć to darmowe parkowanie już kosztowało mnie raz mandat 95 zł, żona zaparkowała na miesjcu wyglądającym jak miejskie z identycznym parkomatem, a to była strefa wydzierżawiona prywatnej firmie. I mandat wpadł. Gdy go znajdę, to opiszę na forum, bo to niestety pułapka na elektryki. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu