Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtek Wawa, post: 245725, member: 466"] Ciągle czekam na akceptację kosztorysu Body Shopu na naprawę tesli przez PZU. Ale na szczęście tesla jeździ jak bez uszkodzeń. Spontanicznie postanowiłem więc odwiedzić rodziców w Krakowie. Miłym zaskoczeniem był zasięg po naładowaniu do 100%, 574 km! W marcu przy odbiorze były 572 km, wzrostu się nie spodziewałem. [ATTACH type="full" alt="Screenshot_20250606_233057_Photos.jpg"]28812[/ATTACH] Przy okazji sprawdziłem ile zużywa energii na ekspresówce w tych idealnych warunkach. I wyszło ciut ponad 15 kWh na 100 km przy jedzie 120 kmh na autopilocie (gps 119 kmh). Na ponad 300 km poszło 61% baterii (byłoby mniej, ale na A4 uległem pokusie). Co ciekawe przy 15°C dwa miesiące temu poszło tyle samo co dziś przy średnio 25°C [ATTACH type="full" alt="Screenshot_20250606_233141_Photos.jpg"]28813[/ATTACH] Zaraz potem jest ograniczenie do 80 kmh, to był odcinek od mojego postoju technicznego pod Radomiem, non stop 120 kmh (181.3 km w 92 minuty). Jestem bardzo zadowolony z efektywności ekspresówkowej tego samochodu. Gdyby był trochę mniejszy, miał opony o szerokości 215 mm, albo jeszcze mniejsze i taką samą baterię... byłoby cudownie. Ale i tak jest bardzo dobrze. Za to nawigacja tesli to nadal tragedia. Zainstalowany najnowszy update tydzień temu, a wciąż nie widzi ekspresówki do Krakowa. Jak zwykle musiałem jechać na waze na telefonie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu