Tesla Model 3 Long Range 2020, 135k przebiegu, Warszawa

Ev3

Pionier e-mobilności
Moze zaprezentuj swoja i syna flotę i omów szczegółowo cechy? Bo pachnie tu bajkopisarstwo :)
Moją obecną masz w stopce.
A syn ma swojego Springa i Hultaja i30 SW.

Okoliczności zakupu i eksploatacji większości z w/w aut były opisywane przeze mnie gęsto na forum, możesz sobie poszukać.

P.S.
Nie mam w zwyczaju nic ściemniać jak niektórzy (zresztą po co miałbym to robić?), zawsze piszę co jest i jak coś tam odbieram, nic nie wymyślam.

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Ja prdl, to jest już chamstwo i buractwo pierwszej kategorii. Za 99 to nie, ale za 60 to chętnie, choć tyle się wydarzyło wokół tesli…. Hahahaha jak byście się w tej wspanialej rodzince przejmowali tym co wydarzyło się wokół tesli, to w ogóle nie byłoby tematu i chęci zakupu po jakiejkolwiek cenie. Masakra. Wstyd mi za takich ludzi.
Hej, ale czemu rozmowa o cenie jest chamska? Ja i sprzedawałem, i kupowałem i nigdy mnie nie obrażało, jak ktoś oferował połowę mojej ceny. Przecież nie przynosi mi to żadnej szkody, a może ktoś uznał, że wolę się pozbyć problemu ze stratą.

boa

Pionier e-mobilności
Hej, ale czemu rozmowa o cenie jest chamska? Ja i sprzedawałem, i kupowałem i nigdy mnie nie obrażało, jak ktoś oferował połowę mojej ceny. Przecież nie przynosi mi to żadnej szkody, a może ktoś uznał, że wolę się pozbyć problemu ze stratą.
W cywilizowanym świecie takie propozycje są uznawane za obraźliwe dla drugiej strony. Po prostu :)

boa

Pionier e-mobilności
Aha, dzięki za wykładnię 😂 A jakie propozycje są uznawane za pełne szacunku w cywilizowanym świecie? Pytam, bo jestem ze Śląska😉
Nie ma znaczenia, skąd jesteś. No chyba że czujesz arabskie korzenie i smykałkę do handlu straganowego, gdzie cena baaaardzo jest umowna w takiej kulturze ;-) Przyjmij jako dobra radę to co napisałem, jeśli chcesz. A jak nie, to nie :)

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Pełna zgoda, ludzie proponujący połowę ceny za adekwatnie wyceniony towar to jakiś dziwny podgatunek człowieka. Zawsze snuja jakieś idiotyczne teorie mające wytłumaczyć swoją niepoważną ofertę. Niestety mam z nim styczność bardzo często. Zasada powtarzająca się zawsze, choćbyś zjechał do 30% ceny, to taki gawędziarz i tak nic nie kupi, truje dupę i marnuje czas.

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Nie ma znaczenia, skąd jesteś. No chyba że czujesz arabskie korzenie i smykałkę do handlu straganowego, gdzie cena baaaardzo jest umowna w takiej kulturze ;-) Przyjmij jako dobra radę to co napisałem, jeśli chcesz. A jak nie, to nie :)
Dobrze, za radę dziękuję. Nie mam korzeni arabskich, ale w latach 90 coś tam się handlowało na ulicy🙂 Natomiast, jeśli oferent jest kulturalny, to nie czuję się urażony żadna propozycja i dziwne mi się wydaje obrażać się. Ale każdy jest inny i może jestem w mniejszości.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
No nie wiem czy adekwatnie, bo sam się rozglądam na rynku tym razem Teslowym.
I W takich cenach to można wybrać sobie z przebiegiem dokładnym do 1000km. Kolor, i nawet zadrapania można sobie wybrać lub stan idealny.
Zalegają i stoją.... Ceny transakcyjne to inna rzeczywistość. Co nie znaczy, że ktoś się nie skusi i nie kupi pod wpływem emocji za prawie tyle co sobie sprzedający wystawił.

Ceny Tesli tąpneły. Tylko, że jeszcze nie wszyscy sprzedający do tego faktu dojrzeli ;)