Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 RWD Higland realny zasięg
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nabrU, post: 217096, member: 919"] Daleko mi do bycia fanem Elona i Teslę krytykowałem (kiedy według mnie krytyka się należała) od początku jak jestem na tym Forum. VAG i większość innych EV pokazuje zużycie całkowite. Tesla zdecydowała się je rozdzielić na jazdę i postój - jaki w tym problem. Ale już w apce pokazuje całkowite zużycie w kWh, więc nadal kłamie? Kompletna informacja jest (jest nawet bardziej obszerna niż inne EV bo Tesla udostępnia API) tylko trzeba wiedzieć gdzie ją znaleźć i po prostu jej używać. Żaden EV nie wlicza strat na kablu więc 'o co kaman'? A o prądzie kapiącym z nieba nie przypominam sobie abym pisał, choć Ci co mają FV mogliby w sumie tak w przenośni napisać. Wsiadłem dzisiaj do samochodu marki Tesla. Nacisnąłem widżet 'Energy' (sorki będzie po angielsku), potem zakładkę 'Park' i oczom moim ukazała się 'litania' zużycia na postoju od ostatniego ładowania (można też wybrać za ostatnią jazdę) z rozbiciem na poszczególne usługi. Czy Skoda tak umie? [ATTACH type="full" alt="PXL_20250216_134841503.MP.jpg"]25007[/ATTACH] Więc zakończmy odwieczną gadkę, że 'Tesla oszukuje'. Tesla po prostu zdecydowała się inaczej niż inni pokazywać to zużycie. Tak jak inaczej od innych producentów sprzedaje swoje samochody i robi inaczej parę jeszcze innych rzeczy. Rzekłbym, że przedstawia o wiele więcej danych niż Skoda (czy inni), bo podaje co i ile pobrało na postoju (jak i również podczas jazdy). Jak sądzę, używanie apki Skody czy pozostawanie samochodu w czuwaniu też pobiera jakaś energie, której raczej tam nigdzie nie odczytasz. I proszę nie traktować mojego wpisu jako fanboistwa (VAG i tak ma lepsze światła i ACC :p), po prostu starajmy się rozmawiać na merytorycznym poziomie, a nie z podtekstem 'kościół Elona' czy 'VAG/TDI' itp. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Tesla Model 3 RWD Higland realny zasięg