Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="itguy, post: 89431, member: 1901"] tak to prawda pisał ktoś już o tym. W mbanku zapewniali mnie że tesla podpisała z nimi porozumienie i w Tesli akceptują te warunki i że robili już nie jedną teslę, więc miałem nadzieje że to pójdzie w miarę gładko. Ale prawda okazała się inna. Mimo wszystko dzięki pomocy i uprzejmości [USER=1876]@ypl[/USER] który specjalnie w mojej sprawie podjechał do salonu (chylę czoła serio!) chyba udało się to załatwić - pracownik zanotował sobie poniższe i mam nadzieje że po weekendzie zobaczę dokumenty wysłane do leasingu. Generalnie rozpisze to tutaj dokładnie może komuś się przyda. Mleasing wymaga aby w odpowiedzi na zamówienie tesla przesłała: [LIST=1] [*]Oryginał faktury na Przedmiot Leasingu (mogą wysłać mailem z informacją, że jest to faktura elektroniczna w treści wiadomości) [*]Skan Homologacji [*]Skan zwolnienia z akcyzy [*]oraz żeby na fakturze było: [LIST] [*]numer umowy - tej miedzy mną a leasingiem [*]Liczba i rodzaj zabezpieczeń antykradzieżowych oraz liczba kluczyków wraz ze sterownikiem (jeśli inna niż 1) [*]przebieg (to akurat jest z default) [/LIST] [/LIST] Wszystkie powyższe punkty pracownicy Tesli mieli wypisane w załączniku do zamówienia, którego chyba zwyczajnie nie przeczytali. Dodatkowo ciężko, żeby pracownicy znali ustalenia z mleasingiem, a to dlatego że pracują tam raczej od bardzo niedawna - same nowe twarze. Także obecna sytuacja jaka ona by nie była jest wynikiem paru rzeczy rzeczy - masy aut do wydania - mają do wystawienia setki faktur, plac kipiący samochodami i pracownicy to totalne zielonki. Jak ktoś chce coś załatwić w miarę sprawnie to niestety ale będzie musiał wykazać się odrobiną kreatywności, uporu a później jeszcze poprowadzić pracownika i powiedzieć co ma zrobić :) Maili pisać do nich nie ma sensu, bo dostają ich pierdyliard i po prostu one trafią w próżnię. Miejmy nadzieje że jak wróci kierownik oddziału (dzisiaj go podobno nie było) a potem pani Glapa z urlopu to będzie lepiej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023