Tesla Model Y, dostawy IV kwartał 2023

MarcinEV

Posiadacz elektryka
To, że będzie lift jest pewne. Kiedy to raczej spekulacje. Będą zapewne przecieki jak z modelem 3.

kubatar

Pionier e-mobilności
Zniknęły wszystkie inventory w PL więc w dobrej cenie Tesli już w tym roku chyba nie będzie można kupići. Pewnie jakiś leasingodawca znowu wykupił i zwozi na osiedle 😀

kubatar

Pionier e-mobilności
Masz rację. To pewnie kwestia tego że mi domyślnie jakiś dziwny kod pocztowy podrywa. Autka są do kupienia. Nic tylko zamawiać. 😀
Ciekawe czy na dniach pojawia się dodatkowe rabaty żeby rok zamknąć z dobrym wynikiem wokumenowym?!

inter

Pionier e-mobilności
Prototypy już w Chinach. Więc możliwe, że połowa roku 2024 jest osiągalna.
1703834604639.png

inter

Pionier e-mobilności
Ciekawostka, od pewnego czasu w TmY SR są baterie CATL, sprawdźcie po numerach VIN.
Siódme miejsce VIN powinno być E (BYD) lub F (CATL)
  • MIC = CATL
  • MIG = BYD

Last edited:

kubatar

Pionier e-mobilności
Ciekawostka, od pewnego czasu w TmY SR są baterie CATL, sprawdźcie po numerach VIN.
Siódme miejsce VIN powinno być E (BYD) lub F (CATL)
  • MIC = CATL
  • MIG = BYD
To te same CATL które były do tej pory montowane czy nowa generacja? Jest gdzieś szersze info o tym? Skąd masz tę ciekawostkę?
Jeśli po staremu to kiepska informacja w szczególności że to loteria jaki egzemplarz dostaniesz. Chyba że da się po linku do inventory dojść że to jednak BYD. Wg mnie to trochę gamę changer na dzień dzisiejszy biorąc pod uwagę że można w 20 min podładować Aku do 70-80%

inter

Pionier e-mobilności
To te same CATL które były do tej pory montowane czy nowa generacja? Jest gdzieś szersze info o tym? Skąd masz tę ciekawostkę?
Jeśli po staremu to kiepska informacja w szczególności że to loteria jaki egzemplarz dostaniesz. Chyba że da się po linku do inventory dojść że to jednak BYD. Wg mnie to trochę gamę changer na dzień dzisiejszy biorąc pod uwagę że można w 20 min podładować Aku do 70-80%
To z niemieckiego forum, temat jest od 2 tygodni wałkowany. To te co były wcześniej. Wygląda że są losowo montowane. Możliwe że są braki, bo zwiększona jest produkcja Y.