Wygląda tak samo jak obecny.Prototypy już w Chinach. Więc możliwe, że połowa roku 2024 jest osiągalna.
View attachment 15291
Może zdjęcie z recyklingu sprzed paru lat?Wygląda tak samo jak obecny.
Toż to 30 tysięcy monet więcej... Byd blade battery kicks ass 😀Kolejny argument na LR 😀
Właśnie pobiłem się z Tesla Wawa o informację jaką będę miał baterię (której nie chcą udostępnić )i znalazłem twój post . Jesteś w stanie uaktualnić tą wiedzę z "Niemieckiego forum" Będę wdzięczny bo ciśnienie podnieśli mi maksymalnie .To z niemieckiego forum, temat jest od 2 tygodni wałkowany. To te co były wcześniej. Wygląda że są losowo montowane. Możliwe że są braki, bo zwiększona jest produkcja Y.
Można jedynie sprawdzić po VIN, wcześniej był podany. Nawet na głownej stronie elektrowozu było.Właśnie pobiłem się z Tesla Wawa o informację jaką będę miał baterię (której nie chcą udostępnić )i znalazłem twój post . Jesteś w stanie uaktualnić tą wiedzę z "Niemieckiego forum" Będę wdzięczny bo ciśnienie podnieśli mi maksymalnie .
Wg Forum elektrowóz
i na niemieckich farach
inter said:
Ciekawostka, od pewnego czasu w TmY SR są baterie CATL, sprawdźcie po numerach VIN.
Siódme miejsce VIN powinno być E (BYD) lub F (CATL)
No i jak tam kto ma rację ??
- MIC = CATL
- MIG = BYD
- Według redakcji Elektrowozu
Jak rozpoznać, czy Tesla Model Y ma baterię z ogniwami CATL czy BYD? Trzeba spojrzeć na 7 znak w VIN-ie: F lub E
BY [ALL] · PUBLISHED 18/01/2024 · UPDATED 18/01/2024
- . Bateria BYD oznaczana jest literą F na 7. miejscu VIN-u, bateria CATL to litera E
![]()