Tesla Model Y, dostawy IV kwartał 2023

kubatar

Pionier e-mobilności
To słabo. Ciekawe czy da się z kimś z salonu ustalić tak żeby móc zamówić wersję z BYD. Dla nieświadomych to pewnie wszystko jedno ale kto podchodzi do tematu świadomie to taka loteria może być ograniczeniem.

Pyo_trek

Posiadacz elektryka

Raf24

Fachowiec
To z niemieckiego forum, temat jest od 2 tygodni wałkowany. To te co były wcześniej. Wygląda że są losowo montowane. Możliwe że są braki, bo zwiększona jest produkcja Y.
Właśnie pobiłem się z Tesla Wawa o informację jaką będę miał baterię (której nie chcą udostępnić )i znalazłem twój post . Jesteś w stanie uaktualnić tą wiedzę z "Niemieckiego forum" Będę wdzięczny bo ciśnienie podnieśli mi maksymalnie .

inter

Pionier e-mobilności
Właśnie pobiłem się z Tesla Wawa o informację jaką będę miał baterię (której nie chcą udostępnić )i znalazłem twój post . Jesteś w stanie uaktualnić tą wiedzę z "Niemieckiego forum" Będę wdzięczny bo ciśnienie podnieśli mi maksymalnie .
Można jedynie sprawdzić po VIN, wcześniej był podany. Nawet na głownej stronie elektrowozu było.

Raf24

Fachowiec
Wg Forum elektrowóz
i na niemieckich farach
inter said:
Ciekawostka, od pewnego czasu w TmY SR są baterie CATL, sprawdźcie po numerach VIN.
Siódme miejsce VIN powinno być E (BYD) lub F (CATL)
  • MIC = CATL
  • MIG = BYD
  • Według redakcji Elektrowozu
  • Jak rozpoznać, czy Tesla Model Y ma baterię z ogniwami CATL czy BYD? Trzeba spojrzeć na 7 znak w VIN-ie: F lub E​

BY [ALL] · PUBLISHED 18/01/2024 · UPDATED 18/01/2024

• . Bateria BYD oznaczana jest literą F na 7. miejscu VIN-u, bateria CATL to litera E
No i jak tam kto ma rację ??;)

inter

Pionier e-mobilności
Wg Forum elektrowóz
i na niemieckich farach
inter said:
Ciekawostka, od pewnego czasu w TmY SR są baterie CATL, sprawdźcie po numerach VIN.
Siódme miejsce VIN powinno być E (BYD) lub F (CATL)
  • MIC = CATL
  • MIG = BYD
  • Według redakcji Elektrowozu
  • Jak rozpoznać, czy Tesla Model Y ma baterię z ogniwami CATL czy BYD? Trzeba spojrzeć na 7 znak w VIN-ie: F lub E​

BY [ALL] · PUBLISHED 18/01/2024 · UPDATED 18/01/2024

• . Bateria BYD oznaczana jest literą F na 7. miejscu VIN-u, bateria CATL to litera E
No i jak tam kto ma rację ??;)
Twitter
Błąd na elektrowozie.