Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y - gadżety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="grregg, post: 141148, member: 2404"] Muszę podejść do tematu bramy, bo w tesli mi tego brakuje. W drugim aucie mam carplay i to jest bardzo wygodne. Nie trzeba szukać pilota, wszystko jest pod ręką albo pod słowem ;) Fajnie jakby było to zautomatyzowane po zbliżaniu się do domu, ale jak będzie ikonka na ekranie też będzie ok. Najprościej można byłoby po siri, ale jak mam telefon połączony po bluetooth z teslą to komendy słabo są rozpoznawane. Czy znacie jakieś rozwiązanie poza homelink, które nie wymaga włączonego komputera albo innej maliny 24h? Z "rasbery" nie mam dobrych doświadczeń bo zawsze po jakimś czasie pada karta sd. Może są jakieś proste stabilne systemowe rozwiązania typu plug and play? Jeszcze mam pytanie odnośnie samego homelinka. W opisie na stronie tesli jest informacja, że można ustawić automatyczne otwieranie/zamykanie przy zbliżaniu się dom domu? Moja brama nie ma wydzielonych sterowań otwórz i zamknij tylko jest to na jednym wejściu. Ale to mogę w łatwy sposób uzyskać przez wykorzystanie kontaktronów i dodatkowych przekaźników. W carplay jest to zrobione programowo przez status kontaktrona. Pytanie jest takie czy w tym homlinku tesli programuje się dwa oddzielne kanały: jeden na otwórz, drugi na zamknij? Nie mam jeszcze odbiornika homelinka, ale te co widzę są jednokanałowe, także musiałbym kupić dwie sztuki. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y - gadżety