Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y - gadżety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="itguy, post: 93833, member: 1901"] tak wziąłem bo PV mi się wyłącza i nie byłem w stanie wystarczająco obciążyć instalacji tylko na jednej fazie. Myślałem że ciepła woda + ładowanie samochodu wystarczy ale niestety nie, bo na trzeciej fazie miałem powyżej 253 V i falownik się wyłączał praktycznie od południa do jakiejś 15:00 - niestety to efekt tego że wszyscy sąsiedzi założyli sobie instalacje w zeszłym roku. Dodatkowo na podjeździe mam 3 fazy ale doprowadzone cienkim przewodem 1,5 mm2, więc cegła która była w zestawie rozwijała zawrotne 2kw... Na wall konektorze z 3 faz wyciągam 9kw :) wiec na razie chyba odpuszczę sobie rycie kostki żeby wymienić przewód. W sumie nie liczyłem ile będzie się zwracać ta inwestycja, ale teraz mam lepsze samopoczucie że energia ze słońca idzie w koła a nie się marnuje :) Po za tym kupiłem tą ładowarkę od kogoś z FB, w całkiem promocyjnej cenie po mimo że była zupełnie nowa, nie rozpakowana nawet. W weekend spróbuje ogarnąć automatyzacje żeby regulować moc ładowania tak żeby ładować się tylko z nadwyżki energii - może uda się jeździć w koło domu 100% za darmo :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y - gadżety