Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla model Y - jazda testowa - wrazenia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="daniello d, post: 13847, member: 227"] Polecam umowic sie na jazde testowa jak ktos jest zainteresowany modelem Y - juz jest od kilku dni taka mozliwosc w salonie w Warszawie. Na pewno sa co najmniej dwie sztuki, poczatkowo mialem dostac szara, ale Pani z Tesli stwierdzial ze zasieg 30% to za malo i podjechala do mnie biala ;) Warto zobaczyc na zywo, moim zdaniem duzo lepiej wyglada niz na zdjeciach - szczegolnie z przodu jest taka bardziej proporcjonalna. [B]Ogolne wrazenia[/B] Auto wygodne ze względu na wysoka pozycje za kierownica, na pewno wygodniej sie wsiada niz w modelu 3. Wiecej miejsca na nogi z tylu z racji podniesionych siedzen, kanapa tylna regulowana , jednak jak odchylilem oparcie do tylu na maxa glowa dotykalem slupka w dachu (188cm wzrostu), przy normalnym ustawieniu oparcia miejsca na glowe bardzo duzo. Bagaznik to podstawowa zaleta, wiadomo z tylu po rozlozeniu oparc mnostwo miejsca - natomiast nie jest za szeroko - ograniczaja nadkola. Przedni bagaznik gleboki! - sposob otwierania zmodyfikowany nie widac teleskopow - przyjemniej to dziala niz w model 3. Przy wyborze opcji klimatyzacji trybu biodefence (filtr hepa) klimatyzacja bardzo halasuje chodzi na wysokich obrotach - nie jest to zbyt komfortowe. Dach panoramiczny robi wrazenie - jedna wielka tafla, natomiast jest to zaleta tylko dla pasazerow, kierowca nie widzi roznicy w porownaniu do modelu 3 - widac natomiast roznice w widocznosci do tylu, bardzo mala szyba, niewiele widac, w modelu 3 jest lepiej, ale przeciez sa kamery :) [B]Jazda[/B] Jezdzilem wersja long range i wrazenia porownuje do tesli model 3 performance, aczkolwiek z long range 3 tez mialem doswiadczenie. Wiadomo auto nie prowadzi sie tak pewnie jak model 3, lekko sie przechyla w zakretach - jest to wieksze gabarytowo auto, normalna sprawa. Uzyskalem informacje ze wagowo jest ciezsza od modelu 3 tylko o ok 160 kg (czyli dwie sredniej wagi osoby). Na jednym zakrecie wyjechal mi tyl co mnie zaskoczylo, ale to mogla byc kwestia opon po wyjechaniu z drogi szutrowej. Generalnie dosc komfortowo, bylem zaskoczony jak pozytywnie wybiera nierownosci (profil opon 45 R19). Przyspieszenie jest jakby zdlawione na poczatku, nie wciska tak w fotel ze startu jak w TM3, ale potem bardzo ladnie sie rozpedza. [B]Werdykt[/B] Bardzo ciekawy model, na pewno wygodniejszy w uzytkowaniu dla rodziny w porównaniu do modelu 3, subiektywnie jest tez bardziej wygodny w racji wyzszej pozycji, lepszego dostepu do bagaznika i ogolnie wiekszej przestrzeni bagazowej. Generalnie ciezko zrozumiec SUV-y dopoki czlowiek sie nie przejedzie i zobaczy ze moze byc inaczej , troche bardziej komfortowo i wygodniej na codzien, chodz ja z checia wrocilem do swojej TM3P :) Jezeli potrzebujecie wiecej informacji piszcie, chetnie odpowiem. A jezeli planujecie kupic ten model lub inny polecam sie i zapraszam do skorzystania z mojego linku polecajacego: [URL]https://www.tesla.com/pl_PL/referral/daniel93537[/URL] [ATTACH alt="TMY.jpg"]1919[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla model Y - jazda testowa - wrazenia