Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Tesla Model Y najlepiej sprzedającym się samochodem 2024 roku (drugi rok z rzędu)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="blazej, post: 213076, member: 3910"] Większość z moich znajomych w podobnym wieku, a mam niespełna 39 lat, przekreśliłoby każdego sedana z dwóch zasadniczych powodów: 1. Niewygodnie się wsiada, bo nisko. 2. Bagażnik otwiera się jak się otwiera. Nawet nie będą rozważać pozostałych wad i zalet. To absolutnie przekreśla auto. Jak dodamy do tego wysokość tylnej kanapy to różnica w komforcie jest za duża, by dla pragmatycznego nabywcy Y przegrał z 3, pomimo wyraźnie mniejszego zasięgu, który też dla pragmatyka ma znaczenie. Co ciekawe ja z kolei praktycznie przekreślam SUV ze swoich powodów: 1. Te ładne SUV są ekstremalnie drogie i nie ma sensownej wersji BEV, a już Y jest nie tyle brzydka, co paskudna. Zwłaszcza w wersji „muminek”. 2. Zawsze się gorzej prowadzi niż porównywalny sedan - większy wpływ bocznych podmuchów wiatru, mniejsza zwrotność. Im dłużej jeżdżę TM3, tym jednak skłaniam się ku Twojej opinii - największą wadą pozostaje zasięg. Nie z uwagi na koszty czy czas ładowania, ale ze względu na to, że na trasie 600 km jest 100 lepszych miejsc na postój niż MOP z toaletą. Chwała Tesli za SC w Gliwicach, bo tam chociaż to Factory jest i trasy do Krakowa/Tarnowa są przyjemniejsze. No ale skoro ten zasięg jest wadą, to tym bardziej Y dla mnie jest przegrany. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Tesla Model Y najlepiej sprzedającym się samochodem 2024 roku (drugi rok z rzędu)