Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y RWD vs LR - podsumowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wasp, post: 130568, member: 419"] Hej, No może nie będzie to jakaś długa relacja, ale krótkie podsumowanie: [B]Ładowanie[/B] [LIST] [*]liczba ładowarek i ich gęstość powoduje, że jest to no brainer. To był mój pierwszy raz z teslą i totalnie nie trzeba było o tym myśleć. Mogłem wybierać dowolnie pasujące mi ładowarki i często miałem kilka miejscowości do wyboru. A to powodowało, że mogłem sobie wybierać ładowarki także na zasadzie stawki - ponieważ na każdej była inna. [*]używałem tylko superchargerów V3, a i tak było ich sporo do wyboru [*]Ceny za ładowanie: [LIST] [*]ceny są dynamiczne z podziałem na 3 strefy czasowe. Zmieniają się także, ze względu na zajętość stanowisk [*]jeśli dobrze pamiętam to od 23 centów do 43 za kWh [*]przy większym obłożeniu ładowarek automatycznie ustawiane jest ograniczenie do 80%. Mogłem to później zmienić w aucie. Nie wiem czy przez aplikacje też, bo ja nie miałem dostępu do apki. Tylko sama karta. [*]Jeśli chodzi o tą najniższa stawkę, to chyba ludzie na to patrzą, bo jak tam przyjechałem to ładowały się już tesle, a podczas mojego ładowania dojechalo jeszcze kilka. Stanowisk jest sporo, ale pewnie czasami może się zdarzyć, że zabraknie miejsc w tych cenach promocyjnych. [/LIST] [*]ładowanie dziecinnie proste. Podpina się wtyczkę i po temacie. Super sprawa. [*]dla jasności mowa tutaj o Kalifornii [/LIST] [B]Zwiedzanie[/B] [LIST] [*]10 dni to już całkiem fajny czas. Zależy co lubicie. Poniżej moje polecane miejsca w okolicach LA [*]Trasy: [LIST] [*]Route 66 [*]Highway 1 [/LIST] [*]Miasta: [LIST] [*]Las Vegas [*]LA: [LIST] [*]Universal Studios Hollywood [*]Wiadomo wzgórza Hollywood [*]Santa Monica, Beverley Hills, Malibu, etc. [/LIST] [*]San Francisco i okolice - np. 1 dynką w góra za mostem Golden Gate, przez Bolinas (fajna plaża, duże fale do serfowania), aż do Marconi. Tam można zjeść super owoce morza. Polecam Tony's Seafood Restaurant. [*]Monteray [*]Jak macie czas to winnice w Napa + degustacje [/LIST] [*]Parki narodowe: [LIST] [*]Horseshoe Bend: [URL]https://www.nps.gov/thingstodo/take-a-stroll-to-horseshoe-bend-overlook.htm[/URL] [*]Dolina Śmierci [*]Yosemite [*]Sequoia national park [*]Zion, Bryce, Antelope Canyon [*]Monument Valley [LEFT][/LEFT] [/LIST] [/LIST] To tak z grubsza chyba tyle :) Powodzenia. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Model Y RWD vs LR - podsumowanie