Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla MY z USA - różnice w aktualizacjach oprogramowania vs wersja EU
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Marek, post: 158422, member: 1036"] Cześć. Mam od blisko 3 lat TMY LR 7os. z FSD sprowadzoną z USA. Zauważyłem ciekawe zjawisko podczas aktualizacji. Ostatni pobrała mi się aktualizacja z FSD 2024.14.8 z FSD Nadzorowanym v12.3.6. Po pobraniu w 100% kliknąłem zainstaluj, nie wydarzyło się nic po czym informacja o aktualizacji znikęła i samochód pozostał na 2024.8.9. Tak jakby Tesla zorintowała się dopiero po pobraniu, że pojazd jest w EU. Poprzednia aktualizacja FSD pobrała mi się i zainstalowała - oczywiście FSD bie dało sie uruchomić za to samochód nie przechodził w stan uśpienia i zużywał 3% aku/d czas postoju z wyłączonym sentry. W związku z tym mam pytania do forumowiczów 1. Czy aktualizacje są wspólne dla wszystkich Tesli, tylko w zależnosci od modelu/kraju odpowiednie moduły są włązcane/wyłączne? 2. Czy ograniczone FSD którego używam w Polsce (rozpoznawanie świateł i znaku stop etc.) działa na algorytmach "starych" czy jest aktualizowane do obecnych algorytmów opartych o ML? Pozdrawiam Marek btw. to mój pierwszy post na forum [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla MY z USA - różnice w aktualizacjach oprogramowania vs wersja EU