Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Tesla nie stawia w Polsce ładowarek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 229328, member: 4543"] Tylko jeśli patrzymy przez pryzmat wyceny tych spółek, co jest absurdem w naszej dyskusji, ponieważ jeśli patrzymy na przychody, to o ile dobrze pamiętam, Tesla jest daleko w tyle, sam VAG, Mercedes czy BMW w pojedynkę ich przegania. Czyli każdy z konkurentów (Twoim zdaniem) dysponuje znacznie większą gotówką, żeby stawiać sieć ładowarek, a mimo to razem do kupy ledwie przeganiają SuC. Moim zdaniem Twoja argumentacja jest postawiona na głowie. Ale niewątpliwie jest sporo aut lepszych od Tesli. A krytyka jest jakby to napisać... spóźniona? Jakbyś napisał to rok temu - spoko. Ale akurat teraz, gdy gołym okiem widać, że coś się ruszyło w wielu lokalizacjach, to jest takie zrzędzenie dla zrzędzenia. To samo mógłbym napisać o Greenwayu - co jest znaaaaaaaacznie większym problemem. SuC to mały pikuś (zwłaszcza w Polsce, gdzie zakładasz cenę 1,9 i pomylisz się o 10 czy 20 groszy). W Geenwayu... szkoda "szczempić ryja". Dla mnie abonament jest zbędny. I teraz, żebym miał jechać w trasę, to musiałbym się doktoryzować z ładowania. Po co mam brać abo Ionoty jadąc do Niemiec, skoro problem z SuC mam tylko w Polsce? Do granicy podładuję się na Polenergii (no chyba że się wycofają zgodnie z zapowiedziami), a w Niemczech będę korzystał z SuC. Dla 4 ładowań w Polsce mam brać abo Ionity? Jak ktoś dużo jeździ - to oczywiście, że ma sens. Dla gości jadących w trasę raz czy dwa razy w roku to jest idiotyzm. Stąd powszechna i zgodna z prawdą opinia, że Ionity jest bardzo drogie (zresztą jak i Greenway bez abo). Kompletnie nie ogarniam w ogóle idei jakiś abonamentów. Pay&Go, jak na zwykłej stacji benzynowej to jest coś, co przemawia do statystycznego Kowalskiego. A nie kolejna rzecz do zapamiętania, żeby zrezygnować z abo po trasie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Tesla nie stawia w Polsce ładowarek