Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Tesla nie stawia w Polsce ładowarek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 229691, member: 4543"] Fakt. Rozumiem. Tylko Tesla ma najwyraźniej jakąś umowę z Auchan, a przynajmniej ostatnio lubią stawiać ładowarki na ich terenach. A w tamtych okolicach próżno szukać Auchan. 100% zgody :) Być może. Ale żeby tak było, sieć SuC w Polsce musiałaby być taka jak na zachodzie. A to się raczej finansowo za cholerę nie zepnie. Chociaż, wróć. Zapomniałem o tym, że nowe ładowarki (te dotowane z UE) będą musieli udostępnić pozostałym producentom. Wtedy faktycznie mogłoby się zacząć spinać, przy takich stawkach (nawet jakby było 50 gr drożej) byliby dużą konkurencją dla pozostałych drogich graczy. Ja na to patrzę w ten sposób: brak ładowarki jest po prostu faktem i nie zwracam na to uwagi. W danej okolicy szukam innej możliwości. Ale jeśli będę jechał na SuC, a Tesla mi mówi "heloł ziomku, ale będziesz 5 czy 10 w kolejce", to mi się ciśnienie podniesie. A jak jeszcze zobaczę tam nie-Tesle, to tym bardziej się wkurzę, że jako klient Tesli nie mam pierwszeństwa. Być może - to są tylko nasze przypuszczenia. Spytałem Groka od Elona: [HEADING=2]Porównanie[/HEADING] [LIST] [*][B]Polska[/B]: ok. 4 000–5 000 sztuk. [*][B]Niemcy[/B]: ok. 150 000–170 000 sztuk. [/LIST] Jeśli to są z grubsza prawdziwe dane, to różnica i tak jest gigantyczna. Życie. I jeszcze ten brak 95 kWh baterii na pokładzie :) Ech, ta Tesla. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
Tesla nie stawia w Polsce ładowarek