UseYbrain

Posiadacz elektryka
Hej.
1. Mam własny dom z garażem.
Jak pozostawić pobieranie aktualizacji przez WiFi i odejść z telefonem. Nie chodzi o aktualizację tylko o samo pobieranie aktualizacji które również trochę trwa! Jakie macie patenty na to?
2. Czy jest możliwość AUTOMATYCZNEGO pobierania WiFi jak tylko się pojawi? Jest możliwość pozostawienia auta podłączonego do WiFi w garażu i zamkniętego? Czemu tego nie zrobili ?
3. Czy jest możliwość za każdym razem po rozpoznaniu właściciela połączenie się z jego hospotem AUTOMATYCZNIE?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

piotrazz

Posiadacz elektryka
Hej.
1. Mam własny dom z garażem.
Jak pozostawić pobieranie aktualizacji przez WiFi i odejść z telefonem. Nie chodzi o aktualizację tylko o samo pobieranie aktualizacji które również trochę trwa! Jakie macie patenty na to?
2. Czy jest możliwość AUTOMATYCZNEGO pobierania WiFi jak tylko się pojawi? Jest możliwość pozostawienia auta podłączonego do WiFi w garażu i zamkniętego? Czemu tego nie zrobili ?
3. Czy jest możliwość za każdym razem po rozpoznaniu właściciela połączenie się z jego hospotem AUTOMATYCZNIE?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
Ja zainstalowałem sobie kolejny Access Point w garażu i to załatwia sprawę. Na podjeździe miałem słaby zasięg i tam zainstalowałem bezprzewodowy extender.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Hej.

mój TMY WiFi ma na podjeździe i w garażu. Łączy się automatycznie i pobiera aktualizację. Bez znaczenia czy jest zamknięte czy otwarte.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja parkuję pod domem auto się zamyka i samo pobiera aktualizacje z domowego Wi-Fi tylko to trochę trwa. Tylko kiedyś raz musiałem zrestartować auto rolkami bo nie łączyło sie z domowym Wi-Fi

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Można mieć kilka sieci zapisanych i Tesla się łączy z nimi U mnie ma dwie i zaley gdzie stanę to łapie.
tylko 2.4GHz czy 5 też?

Paweł M.

Posiadacz elektryka
2,4 z 5 nie chce ale nie jestem pewny , może w innych ustawieniach zabezpieczeń by poszło ? Wole 2,4 bo dalej łapie
dlatego ja też mam 2.4
5GHz niby szybsze i może komuś to info się przyda, nie mam jak sprawdzić bo 5ghz nie sięga mi do garażu i nie znalazłem info w instrukcji.

nabrU

Moderator
Tesle obsługują WiFi na 5GHz ale wyłącznie na kanałach 36-48 oraz 149-165. Instrukcja Waszym przyjacielem :p: