Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Tesla traci swoją zajfejność - Tesla Bjorn wie co mówi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Daro76, post: 214785, member: 2009"] Mam nadzieję że podzielisz się wrażeniami z jazdy :) Chętnie bym wysłuchał kogoś kto patrzy racjonalnie na samochód (tak odczytuję Twoje wypowiedzi). Ja nie jestem wyznawcą ani przeciwnikiem Muska/muska (niepotrzebne skreślić), chciałbym po prostu kupić atrakcyjny cena/jakość (funkcjonalność) samochód. Najlepiej z Europy (bo z gospodarki Europy żyjemy czy chcemy czy nie, Tesla ma fabrykę w DE więc zasila obieg gospodarczy Europy, TMY kupiłem właśnie z Berlina) ale jak będzie sensowny chińczyk to cóż - może być tak że się skuszę. Więc to firmy z EU muszą zadbać o to żebym nie musiał mieć takiego dylematu. Jakby ID.7 się dwa lata temu pojawił w takich cenach jak teraz to być może teraz miał bym VW... Co jest w Tesli YLR23 OK?: - silniki/bateria/zarządzanie energią - czyli osiągi vs zużycie, planowanie tras/oczekiwanego zasięgu - infotainments/apka do sterowania/ekran - to na razie bez konkurencji - trzymanie się na krętej drodze - jest frajda jazdy (jak gładki asfalt...) Co jest w Tesli YLR23nOK?: - klamki - po prostu mega niewygodne w użyciu, - siedzenia za krótkie (ja mam 176cm ale brakuje mi dłuższego siedziska) - za twarde zawieszenie -to jest po prostu jazda taczką, nawet jak zmiejszyłem ciśnienie czy to opony zima czy lato po prostu za dużo drobnych drgań przenosi się do kabiny. Traktuję samochód użytkowo - co nie wyklucza z tym żeby się po prostu przyjemnie jechało. Jak zauważyliście w wadach/zaletach nie odnoszę się w ogóle do baterii i jej pojemności. Po prostu elektryki do czasu wprowadzenia innej technologii baterii, należy traktować inaczej niż ICE. W elektryku trzeba planować trasy/ilość km dziennie z uwzględnieniem ładowania a w ICE nie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Tesla traci swoją zajfejność - Tesla Bjorn wie co mówi