Tesla Upgrades (modernizacje)

piotrazz

Posiadacz elektryka
Czyżby coś drgnęło w kwestii FSD w EU? I przy okazji pytanie. W EU 7500 EUR kosztuje FSD, ale w PL już zdecydowanie więcej przy obecnym kursie. Czy ktoś próbował przepisać auto na inny kraj lub profil by zaktualizować cenę do wykupu w EUR?

1740857557414.jpeg

grypiomi

Fachowiec
Dopuki mapy Tesli będą pokazywać bzdurne ograniczenia, a nawigacja nie będzie interpretować skrzyżowań jako odwołanie, FSD w Polsce nie ma sensu. W moim przypadku przez wieś jechałbym 90, a po za na równej drodze przez pola 30 km/h. Pomijając mapy w Polsce znaki ograniczeń prędkości są tak ustawiane, że policja też to publicznie i świadomie ignoruje jadąc.

boolean1981

Zadomawiam się
Czyżby coś drgnęło w kwestii FSD w EU? I przy okazji pytanie. W EU 7500 EUR kosztuje FSD, ale w PL już zdecydowanie więcej przy obecnym kursie. Czy ktoś próbował przepisać auto na inny kraj lub profil by zaktualizować cenę do wykupu w EUR?

View attachment 25480
Nie próbowałam. Ciekawe czy trzeba auto przestawić do UE, czy wystarczy VPN?

piotrazz

Posiadacz elektryka
Nie próbowałam. Ciekawe czy trzeba auto przestawić do UE, czy wystarczy VPN?
Na stronie Tesli była informacja, że wystarczy zmienić kraj/adres w profilu konta.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Wygląda to raczej brak odpowiedniego tłumaczenia stąd brak tej etykiety w języku polskim, duńskim itd. Nie sprawdzałem wcześniej, ale wygląda na to, że wprowadzili nowy angielski opis Full Self Driving Supervised. Wkrótce nowa aktualizacja aplikacji na telefon to możliwe, że to poprawią.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja kiedyś przepisywałem , z UK na PL ( jakiś błąd), auto kupione w Berlinie i z normalną kierownicą . To trwało , kilka tygodni i stracilem dozgonną łączności Premium ( taka byla promocja wtedy ). Przepisanie zrobili w taki durny sposób , że mam w historii dwa auta te same auta .
Jedno przekazane i drugie otrzymane . Tylko to jest to samo auto i ten sam wlasciciel .Totalna głupota , jakbym sobie samej kategorii sprzedał
Może teraz już to ogarnęli ?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Dopuki mapy Tesli będą pokazywać bzdurne ograniczenia, a nawigacja nie będzie interpretować skrzyżowań jako odwołanie, FSD w Polsce nie ma sensu.
Tego nie można być pewnym. FSD traktuje nawigację mniej-więcej w taki sposób, jak człowiek. Czyli zazwyczaj trzyma się wskazówek, ale nie zawsze w pełnym zakresie. A czasem zupełnie ignoruje nawigację i jedzie po swojemu

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ja kiedyś przepisywałem , z UK na PL ( jakiś błąd), auto kupione w Berlinie i z normalną kierownicą . To trwało , kilka tygodni i stracilem dozgonną łączności Premium ( taka byla promocja wtedy ). Przepisanie zrobili w taki durny sposób , że mam w historii dwa auta te same auta .
Jedno przekazane i drugie otrzymane . Tylko to jest to samo auto i ten sam wlasciciel .Totalna głupota , jakbym sobie samej kategorii sprzedał
Może teraz już to ogarnęli ?
Czysto hipotetycznie, zmiana kraju np. Niemcy, wykup FSD w Euro, co po obecnym kursie teoretycznie da się ogarnąć za 32k, 7k oszczędności. Ciekawe czy FSD zostanie z autem jakby wrócić po jakimś czasie na Polskę? 🤔

Bronek

Pionier e-mobilności
Zostanie bo u mnie zostało Padła tylko Łączność Premium ,bo byla na osobę , ale nie interweniowałem gdyż i tak auto za jakiś czas darowałem synowimi byla zmiana wladciciela

piotrazz

Posiadacz elektryka
Na Węgrzech wychodzi 7000 EUR za FSD, w DE 7500, w CZ 8000 EUR. Spora rozbieżność.