Nie próbowałam. Ciekawe czy trzeba auto przestawić do UE, czy wystarczy VPN?Czyżby coś drgnęło w kwestii FSD w EU? I przy okazji pytanie. W EU 7500 EUR kosztuje FSD, ale w PL już zdecydowanie więcej przy obecnym kursie. Czy ktoś próbował przepisać auto na inny kraj lub profil by zaktualizować cenę do wykupu w EUR?
View attachment 25480
Na stronie Tesli była informacja, że wystarczy zmienić kraj/adres w profilu konta.Nie próbowałam. Ciekawe czy trzeba auto przestawić do UE, czy wystarczy VPN?
Tego nie można być pewnym. FSD traktuje nawigację mniej-więcej w taki sposób, jak człowiek. Czyli zazwyczaj trzyma się wskazówek, ale nie zawsze w pełnym zakresie. A czasem zupełnie ignoruje nawigację i jedzie po swojemuDopuki mapy Tesli będą pokazywać bzdurne ograniczenia, a nawigacja nie będzie interpretować skrzyżowań jako odwołanie, FSD w Polsce nie ma sensu.
Czysto hipotetycznie, zmiana kraju np. Niemcy, wykup FSD w Euro, co po obecnym kursie teoretycznie da się ogarnąć za 32k, 7k oszczędności. Ciekawe czy FSD zostanie z autem jakby wrócić po jakimś czasie na Polskę? 🤔Ja kiedyś przepisywałem , z UK na PL ( jakiś błąd), auto kupione w Berlinie i z normalną kierownicą . To trwało , kilka tygodni i stracilem dozgonną łączności Premium ( taka byla promocja wtedy ). Przepisanie zrobili w taki durny sposób , że mam w historii dwa auta te same auta .
Jedno przekazane i drugie otrzymane . Tylko to jest to samo auto i ten sam wlasciciel .Totalna głupota , jakbym sobie samej kategorii sprzedał
Może teraz już to ogarnęli ?