Tesla -wiosenny serwis

Rob

Nowy na Forum
Umowilem wizyte na przyszly poniedzialek - chce zrobic wiosenny przeglad : klima , filtry , ogolne sprawdzenie auta , myslalem , ze jak zwykle pojade do serwisu , a tu mi wyskakuje ze serwis przyjedzie do mnie , nie za bardzo chce mi sie wierzyc, ze klime ogarnie mobilnie , ale zobaczymy
wiesz może jakie koszty takiego przeglądu? jaki masz przebieg? u mnie pękło 25 tys, więc też się zastanawiam

Pawel

Zadomawiam się
Umowilem wizyte na przyszly poniedzialek - chce zrobic wiosenny przeglad : klima , filtry , ogolne sprawdzenie auta , myslalem , ze jak zwykle pojade do serwisu , a tu mi wyskakuje ze serwis przyjedzie do mnie , nie za bardzo chce mi sie wierzyc, ze klime ogarnie mobilnie , ale zobaczymy
No to super, Ty na tym zaoszczędzisz, szkoda tylko, że środowisko już nie :p chyba że coś się zmieniło i mobilny serwis nie jeździ już ropniakami?

Michal

Moderator
Środowisko też zaoszczędzi, bo ktoś inny będzie miał poważniejszą naprawę zrobioną w serwisie szybciej ;)
Warszawski mobilny jeździ takim Fordem (nie pamiętam czy diesel):
20210121_094320~2.jpg

Giacomo

Fachowiec
wiesz może jakie koszty takiego przeglądu? jaki masz przebieg? u mnie pękło 25 tys, więc też się zastanawiam
Nie mam pojecia , za eske okolo 500 Fr. - mysle , ze tu bedzie podobnie , ale dam znac po. Jak do tej pory mialem 4 wizyty w serwisie , w tym jedna ewidentnie z mojej winy i zawsze rachunek 0 Fr. :) Juz mam 42 tkm

Last edited:

Giacomo

Fachowiec
No to super, Ty na tym zaoszczędzisz, szkoda tylko, że środowisko już nie :p chyba że coś się zmieniło i mobilny serwis nie jeździ już ropniakami?
sam jestem ciekaw czym jezdza , ale cos mi sie wydaje , ze zweryfikuja forme obslugi i to ja pojade :)

Giacomo

Fachowiec
Sprawdzily sie moje przypuszczenia co do przyjazdu serwisu mobilnego :) - dzisiaj zadzwonil mily pan , grzecznie przeprosil , ze to system umawia bla bla i zaprasza na srode , bo wszystkie auta zastepcze na poniedzialek zajete , i ze zejdzie im caly dzien , bo beda sprawdzac wszystko : od baterii po zawieszenie czyli cale auto od a do z . Co ciekawe serwis bede mial pod Zurichem , bo moj , czyli 30 km ode mnie nie ma wolnych terminow przez najblizsze 2 tyg. . Tyle sie Tesli nasprzedawalo :)
Aha , zeby nie zapomniec - zapytam sie o boomboxa . czy wykonalne w moim roczniku

Last edited:

Pawel

Zadomawiam się
A w nowych już jest boombox? Czy jest on tylko na rynek USA?