Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Tesla Y czy BMW iX czy Mercedes EQE
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Jaceq, post: 247379, member: 1236"] M.in. ja o tym pisałem to się wypowiem. Chodzi o to, że przy zamykaniu ostatnich drzwi, niezależnie które to, występuje jakby efekt "odepchnięcia" i faktycznie gdy po prostu lekko puścisz drzwi to się nie domkną. Jak doczytałem oraz mi wyjaśniono, jest to efekt bardzo szczelnej kabiny (co potwierdzam) w związku z czym powstaje dodatkowe ciśnienie. Zatem to właściwie nie wada tylko ficzer ;-) Reasumując, to nie jest tak, że trzeba naparzać z dużą siłą. Po prostu trzeba te drzwi lekko pchnąć, żeby domknąć z dodatkową siłą. Wg mnie efekt jest odczuwalny dodatkowo z tego powodu, że jeśli masz np. otwartą szybę albo otwarte inne drzwi (krótko mówiąc, jeśli powietrze ma jeszcze inne ujście) to drzwi się zamykają naprawdę lekko. Najprościej będzie jak podjedziesz do salonu i sobie to przetestujesz. Najpierw sprawdzasz czy wszystkie szyby i bagażnik są zamknięte, następnie podchodzisz do drzwi kierowcy, otwierasz i zamykasz. I już masz ten efekt. W każdym razie nie demonizowałbym tego, ja się już przyzwyczaiłem. Dodatkowo jeśli to sprawia, że kabina jest dodatkowo odizolowana akustycznie (a jest!), to jest to "niedogodność", którą zdecydowanie akceptuję. Poza tym TMY Juniper jest naprawdę znacznie lepiej wykonany choćby pod kątem użytych materiałów. Wiele z opinii n.t. kiepskiej jakości Tesli pochodzi z początków produkcji TMY. Oczywiście musisz ocenić sam - każdy ma inne oczekiwania. Dla mnie to jest najfajniejsze auto jakim jeździłem. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Tesla Y czy BMW iX czy Mercedes EQE