Tesla Y Juniper - Fotelik dziecięcy ISOFIX

pablito1991

Zadomawiam się
Słuchajcie planuję zakup Tesli Y Junpier, a w międzyczasie chce się pozbyć starego fotelika dziecięcego i do Tesli kupić nowy.

Podpowiedzcie mi ktoś kto już posiada i montował fotelik jaki polecacie ISOFIX żeby pasował do kątu kanapy tylnej dla dziecka powyżej 92cm wzrostu (3 latek).

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ja mam Cybexa i GB. Modele mogą być już niedostępne, ale fajne bo “rosną” razem z dzieckiem. Polecam obie firmy. Miałem GB Vaya oraz Cybex Atom. Materiał w GB jest genialny bo łatwo się czyści.

pablito1991

Zadomawiam się
Ja mam Cybexa i GB. Modele mogą być już niedostępne, ale fajne bo “rosną” razem z dzieckiem. Polecam obie firmy. Miałem GB Vaya oraz Cybex Atom. Materiał w GB jest genialny bo łatwo się czyści.
Dzięki za odpowiedź zaraz sprawdzę! Szukając fotelika 9-36kg na allegro to widzę tylko maxi cosi i jakieś mniej znane brandy. Ten jedynie przykuł moją uwagę https://allegro.pl/oferta/maxi-cosi-titan-i-size-fotelik-samochodowy-9-36-kg-14161851205

Co do tego cybexa widziałem że mają ciekawe zapięcie tylko na poziomie pasa poziomo. Wygodne to jest w zapinaniu ? Dziecko się w tym nie wierci ? Wygląda na krępujący ruchy. Pytanie czy wcześniej też robili takie.

Fajnie jakby tylko był jakiś co ma podparcie też na nogi (z nóżką do podłogi)

O kurde moja córka by oszalała jakbym kupił ten od GB :) nie znałem tej marki jeszcze raz dzięki !!

IMG_4602.png

piotrazz

Posiadacz elektryka
O ile się nie mylę, to GB jest modelem bardziej ekonomicznym od Cybexa, z tej samej grupy. Co do zapięcia, dzieciaki nie narzekały. Jeśli to nie problem podjedź do jakiegoś sklepu stacjonarnego w okolicy i zobacz, który najbardziej pasuje. Warto dobrać taki model by nie kupować następnego za rok lub dwa lata.

Last edited: