Powinno, te amortyzatory pasują do TM3 również. Moje wrażenia są po jeździe TMY Dual Motor LR na 19”. Jeszcze specjalnie się wybrałem wieczorem po jeździe po największych wybojach i dziurach i nadal jest banan. Pierwsze testy były na zimówkach, potem zmieniłem na letnie. Jest ciszej, przy przyspieszaniu i szybkiej jeździe po obwodnicy też stabilnie i przyjemnie.do Y performance bedzie dzialac?
Będzie, ale efekt będzie gorszy (10mm niższy zakres pracy).do Y performance bedzie dzialac?
To trzeba by wybrać jakąś miejscówkę do testów, niedaleko SUC jest w Ząbkach, jest ulica Białołęcka obok Facotry annopol, moim zdaniem nadaje się do testów.Dzięki za relacje. Brzmi obiecująco!
A jakie w końcu miałeś numery oryginalnych sprężyn i amorków?
Jakbyś był w Wawie to ja również chętny na porównania, możemy jakiś mini zlocik zrobić
Najbardziej mnie ciekawią poprzeczne pęknięcia asfaltu, czy nawet takie dylatacje po kilka cm. Albo ułożone płyty betonowe z poprzecznymi uskokami. Przy niedużych miejskich prędkościach. Czyli wszędzie tam gdzie te amorki FSD w tym trybie miękkim mogą pracować. Bo takie studzienki, większe dziury, ogólnie nierówna droga to ja nie mam obecnie żadnych zastrzeżeń.
No to idelanie ten sam setup co u mnie, TMY LR na 19stkachPowinno, te amortyzatory pasują do TM3 również. Moje wrażenia są po jeździe TMY Dual Motor LR na 19”. Jeszcze specjalnie się wybrałem wieczorem po jeździe po największych wybojach i dziurach i nadal jest banan. Pierwsze testy były na zimówkach, potem zmieniłem na letnie. Jest ciszej, przy przyspieszaniu i szybkiej jeździe po obwodnicy też stabilnie i przyjemnie..
Co do zlotu - jasne. Tak jak wspomniałem Wielkanoc na 100% będę.
Cały Pruszków, w szczególności okolice Korczaka, 3 maja, Zdziarska - ja tam super twardym model 3 jadę 20-30km/h bo szybciej to wybija zęby. Polecam jako ośrodek testowy.To trzeba by wybrać jakąś miejscówkę do testów, niedaleko SUC jest w Ząbkach, jest ulica Białołęcka obok Facotry annopol, moim zdaniem nadaje się do testów.