Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="MichalS, post: 222745, member: 1881"] Zdecydowałem się w końcu na jazdę próbną TMY LR AWD z Berlina, pewnie z 2024 roku. To zawieszenie i niepewność nie dawała mi spokoju. Część osób pisze, że już w 2023 samochody z Berlina miały inne zawieszenie. Jechałem dokładnie taką samą drogą jak Juniperem i moją. Zatem mam teraz porównanie trzech różnych wersji. Już wiem, że moja jest jeszcze ze starym zawieszeniem, pewnie to samo co w US. Okazało się, że TMY 2024 jest o niebo lepszy niż mój. Nie mogłem uwierzyć, że jest aż taka różnica. Także drzwi są obite już podobnie jak w Juniperze. Ja mam plastik, a tutaj jest delikatnie miękki materiał. Teraz już rozumiem zachwyt osób w US a w Europie niektórzy piszą, że wcale tak dużo lepiej nie jest. I ja się pod tym podpiszę, bo kto ma TMY z Berlina to na prawdę nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku. Także miałem wrażenie, że siedzenia są dużo wygodniejsze niż u mnie. W moim przypadku, gdybym miał samochód z Berlina to nie wiem czy bym się skusił na nowy model czy poczekał może na większą baterię, jak niektórzy piszą (czy będzie, czy nie to już inna kwestia :)). Na prawdę przyjemnie się jechało. W porównaniu do Junipera, na pewno ciszej jest przy wyższych prędkościach, tak już przy 120 słychać wyraźny szum za przednią szybą, w Juniperze tego nie doświadczyłem. Także w środku jest ciszej troszkę i tak jak niektórzy piszą, bagażnik jest lepiej wyciszony i nie ma dziwnych odgłosów/rezonansów z tamtej części. Wniosek po testach, ja się przesiadam, czy na Juniper, czy może na jakąś okazję z placu, zobaczymy. Jeszcze mam opcję w głowie przesiąść się na IONIQa 5 n-line ale jakoś ciężko sobie wyobrazić jazdy w miesiącach zimowych bez HEPA. W Tesli na prawdę nic się nie dostaje do środka i to jest super. Żona nie pozwala mi kupić już auta bez HEPA, a że nie ma innego auta (w podobnej cenie), to nie mam trochę wyboru :). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)