Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="solik, post: 224364, member: 421"] Mialem okazje sie przejechac samodzielnie Juniperem LR AWD, w Krakowie sa dostepne do jazdy i nie trzeba sie zapisywac 2-3 tyg do przodu jak w Katowicach [ATTACH=full]25845[/ATTACH] Generalnie SUVow nie lubie (i SUVowatych jak Ioniq, EV6), od 3 lat jezdze TM3, poprzednio tez tylko sedano-podobne samochody i Juniper na dzien dzisiejszy jest jedynym SUVem jakiego moglbym miec (a jezdzilem roznymi z roznych klas jak Merc GLE, GLC, Lexus RX, Audi Q5, pare chinskich, i jakis maluchow segmentu C) i jakiego rozwazam (obecnie 40% HL i 60% TMY Juniper) [ATTACH=full]25846[/ATTACH] Miesiac temu jezdzilem poprzednia Y bo tez byla na testowce wystawiona wiec mam porownanie do poprzedniego modelu. Juniper jest jak HL - poprawiono to samo tj zawieszenie na bardziej komfortowe, lepsze wyciszenie plus dodano pare smaczkow (kierunkowskazy, kamera ze spryskiwaczem). Nie mam juz poczucia jazdy jakby elementy gumowe zawieszenia byly zrobione z drewna jak w poprzedniej Y, jest tez wyraznie ciszej - na tyle ze chwilowy przelot 160 km/h byl bardzo komfortowy. Nie wiem jakie mial felgi, zamontowane byly jasne - wg konfiguratora to 20", cisnienie bylo 3 bary wiec nie 3.4 jak niektorzy tutaj mieli na demo. Wybralem najpodlejsze drogi w okolicy jakie znalazlem i spelnia moje oczekiwania - nie buja za bardzo, nie wali z zawieszenia jak drewnianymi klockami. Fotele tez sa dla mnie duzo wygodniejsze - czyli dokladnie jak HL vs stara 3. Generalnie na zywo wyglada lepiej niz na zdjeciach, sam nie wiem w jakim lakierze mu lepiej - ten byl ciemnoszary, w bieli nie widzialem. [ATTACH=full]25847[/ATTACH] Spryskiwacz kamery fajny bajer chociaz ja sie czuje dziwnie z przednia kamera - dla mnie bezuzyteczna ale jak ma pomoc Tesla Vision to spoko :) przelacznik od kierunkowskazow tez wyglada jak z drukarki 3D ale dziala bedac o wiele wygodniejszym niz dotykowe kierunkowskazy. [URL unfurl="true"]https://streamable.com/ubm4mh[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)