Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="PAIT, post: 228549, member: 5040"] Pytasz w dobrym momencie bo właśnie wróciłem z ostatniej przejażdżki Golfem przed jutrzejszą sprzedażą. 😅 Jeśli chodzi o zawieszenie - Tesla jest bardziej miękka i lepiej sobie radzi z wybieraniem nierówności. Przez swoją charakterystykę jest też bardziej "pontonem" niż Golf, z pewnością przy 160km/h+ bardziej pewnie czuje się w Golfie. Osobiście nie lubię jeździć szybko, więc mimo wszystko stawiam na komfort i Teslą jeździ mi się znacznie przyjemniej. Wyciszenie różni się diametralnie. Jak wsiadłem do Golfa po 2 tygodniach jeżdżenia Teslą to sprawdzałem czy wszystkie drzwi i okna są na pewno zamknięte bo taki hałas był.. xD Ale światła... pod względem jasności.. już nie widzę praktycznie żadnej różnicy.. ALE (!) pod względem działania to te w Tesli są goooooorsze... Tak na oko.. segmenty, które wygasza Tesla są 2x większe niż te w Golfie. Aż nie chce mi się wierzyć, że Tesla dała jeszcze mniej pixeli niż te marne kilkanaście (czy tam 30) na lampę w VW.. Prędkość wygaszania segmentów też w VW znacznie na plus. Prędkość i jakość wykrywania aut - bardzo mocno na plus do VW. Myślę, że VW celnie wygasza segmenty "w czas" w 85% przypadków, a Tesla.. obiektywnie w 60% przypadków. Znacznie częściej mrugają mi długimi, gdy jadę Teslą, aniżeli Golfem. Podsumowując. Bardzo się cieszę z Tesli, i po przejażdżce Golfem jestem utwierdzony w 100%, że dokonałem lepszej wymiany. Już nie wspominam tu nic o tym jak zajebiście nieprzyjemnie jeździ się silnikiem spalinowym. 😅 Hałasuje, trzęsie, odczuwa się rozsprzęglanie i zasprzęglanie skrzyni (DSG).. Wciskasz pedał przyśpieszenia, a to zamiast jechać to buczy i się trzęsie >.< Po weekendowej trasie nad morze (350km w dwie strony w jeden dzień), uważam, że na trasie też super się spisuje Tesla. W przyszłym tygodniu jadę do Belgii, więc będzie kolejny sprawdzian. Kompletnie mi nie przeszkadza wizja 30min ładowania co 250-300km. Nawet z chęcią sobie odpocznę ^.^ PS. Jutro publikuje film z wyjazdu nad owe morze, więc zainteresowanych zapraszam już teraz. Będzie test zasięgu na 100% baterii, test zużycia przy 120 i 140 km/h. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)