Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 230555, member: 4543"] Krótkie podsumowanie po pierwszej nieco dłuższej trasie - 189 km z Płocka do Warszawy i z powrotem. Wiem, że pewnie byłbym zadowolony w większości elektryków, ale Juniperem jeździ mi się obłędnie dobrze. Cisza ([COLOR=rgb(184, 49, 47)]*[/COLOR]), komfort, a jak trzeba to zarówno napęd jak i audio daje czadu :) Jedynie procenty na razie idą dość mocno w dół na te 189 km poszło 36 kWh, przy temperaturze w jedną stronę ok 7 stopni i ok 11-13 w drugą. Tyle, że spuszczę kurtynę milczenia na temat dynamiki jazdy oraz jazdy zgodnie z ograniczeniami (a ja przeważnie jeżdżę spokojnie i przeważnie +15 max - to jest mój próg bólu w kwestii mandatów, z których ostatni dostałem ze 20 lat temu). Jechałem na chill ale z s3xy knob i kick-down przydał się parę ładnych razy. Tak czy siak, Y to faktycznie wielkie i szerokie bydlę i wymaga lekkiego przyzwyczajenia, zwłaszcza na zwężeniach - był moment, gdzie na chwilę schowałem się na szerszym prawym pasie na tych robotach w okolicach mostu nad Wisłą przy Modlinie, bo bardzo niekomfortowo mi się wyprzedzało lewym. Przetestowałem autopilota w korku - przyznam rację paru osobom co wcześniej to pisały, dla mnie nie nadaje się, zbyt gwałtownie rusza i hamuje nawet przy nastawieniu 30 km/h na chill. Po chwili wyłączyłem to, bo mnie tylko irytowało. Autopilot i tempomat na krajówce ujdzie, choć miałem 1 hamowanie jak jechałem ze słońcem z tyłu. Acha, z minusów jeszcze - żonie brak regulacji zagłówków totalnie nie leży, głowa za bardzo leci w tył - muszę kupić jakąś poduszkę pod szyję. Gdzieś to widziałem, ale nie pamiętam gdzie - będę dźwięczny za namiary, jakby ktoś znał temat. [B]Podsumowując: mimo wymienionych wad kupiłbym jeszcze raz.[/B] I koniecznie z s3xy commanderem (knobem) - kierunki i blind spot warning w listwie led bardzo się spodobały żonie + wyłączanie ostrzeżeń o przekroczeniu prędkości - a już na pewno w cenie netto to super deal. Jaram się tym autem jak EV podczas ładowania :) [COLOR=rgb(184, 49, 47)]*[/COLOR]) Z wyjątkiem np. kostki brukowej czy bardzo nierównej nawierzchni jak się wolno jedzie, wtedy coś ewidentnie bardzo delikatnie stuka - nie wiem czy nie klapa bagażnika. [ATTACH type="full"]26555[/ATTACH] [ATTACH type="full"]26558[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)