Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Tesla Y / VW ID.4 / Kia Niro EV, co wybrać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 72201, member: 127"] Z minusów Niro dopisałbym napęd na przód. Nie chodzi o brak napędu 4x4, tylko o napęd na przód. Mam w leafie i o ile w spaliniakach nigdy mi to specjalnie nie przeszkadzało, o tyle w elektryku mnie mocno irytuje. Co z tego, że mogę szybko gdzieś się włączyć do ruchu, skoro auto buksuje przednimi kołami? Szczególnie irytujące gdy jest mokro. Jeśli chodzi o teslę to pewnie dla Twoich potrzeb wybrałbym standard range. Nie zapłaciłbym 30tys pln za dodatkowe 80km zasięgu WLTP (czyli realnie różnica w zasięgu rzędu 60-70km). Zresztą tak zrobiłem z Mach-E - wybrałem wersję z mała baterią. Chociaż z drugiej strony w Mach-E mogłem skomponować małą baterię i napęd AWD, a w Tesli przy małej baterii tracisz AWD. No ale znowu - 30tys to spora dopłata. Warto przemyśleć. Blisko masz do serwisu? Nie mówię, że ma się psuć, ale jeśli mieszkasz na przykład 400km od Warszawy to każda wizyta w serwisie to będzie wyprawa. ID.4 - tak jak piszesz - utrata wartości pewnie największa, tym bardziej w mocnej i drogiej wersji 4x4. Mnie jeszcze przeszkadzał brak one-pedal drive. Ale jeśli tego nie znasz z innych samochodów to nie będzie Ci brakowało. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Tesla Y / VW ID.4 / Kia Niro EV, co wybrać?