TM3 - Letnie opony z wygłuszeniem

cooler

Pionier e-mobilności
Daj se spokój z tymi wygłuszeniami, zmieniłem właśnie z zimowych bez wygłuszenia na letnie oryginalne z wygłuszeniami i pierwsza jazda jakby mi ktoś w uchu wiercił taki hałas.
Kup lepiej z dobrym indeksem hałasu, polecam fakeny 510, zimówki też miałem falkena Eurowinter coś tam i było super cicho.

marmlo

Zadomawiam się
Też takie wrażenie miałem zaraz po zmianie na letnie. Kwesta tego jak by było je słychać bez tych wygłuszeń. Może tak samo a może głośniej.

ELuk

Pionier e-mobilności
Po prostu letnie micheliny zakładane na pierwszy montaż są bardzo głośne.
U mnie z tyłu hałas był trudny do zaakceptowania, ale wygłuszenie nadkoli dało radykalną poprawę.

Kmicin

Zadomawiam się
Po prostu letnie micheliny zakładane na pierwszy montaż są bardzo głośne.
U mnie z tyłu hałas był trudny do zaakceptowania, ale wygłuszenie nadkoli dało radykalną poprawę.

Wygluszales tylko nadkola czy coś jescze.
Jakie koszta, meterialy zastosowane?

ELuk

Pionier e-mobilności
Pisałem już w wątku o hałasie w Tesli.
Wygłuszenie mam na nadkolach, a z tylu tez blacha od zewnętrznej strony nadwozia. Fotki i namiary na tą matę też zamieszczałem.

solik

Pionier e-mobilności
Jakby nie patrzec Tesla montuje letnie sportowe, Pilot Sport 4, sportowe opony nigdy nie sa ciche.. ciche to sa Michelin Primacy

W Stingerze Pilot Sporty tez wyly mimo ze poliftowy z lepszym wygluszeniem, po zmianie na inne problem sie rozwiazal (ale nie wiem na co byla zmiana bo juz nim nie jezdze)

W ktoryms BMW (to byla chyba seria 3) tez jechalem na Pilot Sportach i bylo glosno a to samo auto na Hankook (chyba Ventus) o wiele cichsze

Zastanawiam sie czy ktores wielosezonowe beda wyraznie cichsze od Pilot Sportow bo juz widze ze nie bedzie mi sie chcialo zmieniac opon co sezon :)

Last edited:

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
U mnie Pilot Sporty zdarły się po 20k km (jeden sezon), jakoś nie chce mi się do nich wracać. Jak koledzy wcześniej podpowiedzieli, chyba se daruje te wygłuszenie i spróbuje te Hankooki.

solik

Pionier e-mobilności
Ja osobiscie odczuwam to co od lat ludzie pisali ze Pilot Sporty wymagaja rozgrzania zeby dobrze kleic - ja mam jeszcze naped na tyl wiec odczuwam to podwojnie. Nie bede tesknil jak przyjdzie czas wymiany, nie lubie ich :)