TM3 MIC - AMD Ryzen czy intel Atom

tomwroclaw

Fachowiec
Napiszę to co w innym poście już pisałem.

Dzisiaj przeczytałem na Australijskim forum, że jeśli ktoś zamawiał przed grudniem i dostanie z nowym procesorem to powinien mu się pojawić taki komunikat i nowe warunki do zaakceptowania przed odbiorem że względu na zmniejszenie zasięgu o 1,2% od podawanego podczas zamówienia.

W związku z tym że odbiory w PL to jeszcze parę tygodni bo wiele osób nie ma jeszcze VINu to możliwe, że wszystko przed nami.
Tesla-Model-3-spadek-zasiegu-2022-Range-Update-960x449.jpg

Boko

Fachowiec
Ja z kolei wyczytalem ze jesli samochod bedzie wyprodukowany po 11/01 to bedzie miec AMD. Ale nie bylo uszczegolnione czy chodzilo o Shanghai czy Freemont

MiKo

Posiadacz elektryka
Z rozrzewnieniem czytam te rozkminy, czy Atom czy AMD w konkretnym miesiącu/vinie/statku i ile prundu zje.

Nie zrozumcie mnie źle - sam przed odbiorem sprawdzałem VINy w dark webie ..aaa po odbiorze po prostu używam auta i cieszę się jego ficzerami, prawie jak nowym zestawem Lego

Bronek

Pionier e-mobilności
Juz w komentarzach na stronie elektrowozu jest to dosc dobrze wytlumaczone. Pradazernosc AMD w zaden sposob nie mogla byc miec wplywu na zasieg
Chyba że by był komputer na lampach lub z chłodzeniem jak zamrażarka?

Też mnie to zastanawia, teoretycznie wszystko ma wpływ, moja mama wyłącza zabezpieczenie kuchenki no bo się dioda czerwona pali. Tak ma.

krzyss

Pionier e-mobilności
Z rozrzewnieniem czytam te rozkminy, czy Atom czy AMD w konkretnym miesiącu/vinie/statku i ile prundu zje.

Nie zrozumcie mnie źle - sam przed odbiorem sprawdzałem VINy w dark webie ..aaa po odbiorze po prostu używam auta i cieszę się jego ficzerami, prawie jak nowym zestawem Lego
Chyba lepiej miec ryzena niz atoma ? chyba lepiej miec podgrzewana kierownice, chyba lepiej miec matrycowe reflektory, elektryczna klape itp...

Kazdy by chcial miec max to co w danej chwili wypuszczaja. Ja sie im nie dziwie.

MiKo

Posiadacz elektryka
Chyba lepiej miec ryzena niz atoma ? chyba lepiej miec podgrzewana kierownice, chyba lepiej miec matrycowe reflektory, elektryczna klape itp..
Lepiej. Tak jak mówiłem, sam sporo "polowałem". Nie neguję tego. Zwracam tylko uwagę, że optyka zmienia się, jak już pojazd jest u ciebie - polowanie się kończy, bo spec jest zafiksowany i można się cieszyć tym co się ma :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Lepiej. Tak jak mówiłem, sam sporo "polowałem". Nie neguję tego. Zwracam tylko uwagę, że optyka zmienia się, jak już pojazd jest u ciebie - polowanie się kończy, bo spec jest zafiksowany i można się cieszyć tym co się ma :)
Ale popatrzcie na to odwrotnie ( pisze dla pisania)
Mam FSD za 2/3 ceny ; mam premium łączność za darmo, mam Boost ; pasażer ma dymanie podlędźwiowe; auto raczej z tych mało awaryjnych.
Korci mnie aby wymienić lub drugie sobie dokupić. Ale szkoda tego.
Co za?
Podwójne szyby, mnie ten chałas nie denerwuje i nie dotyczy bo nie jeżdże szybko i daleko.
Chrome delete. To kompletnie sprawa bezsensowna moda spowodowala, że tesla oszczędza.
Jedynie ten procesor może byc celem i dalsze chyba większe możliwości rozwoju systemu, bo po kiego by go montowali jak ten wyrabia? Coś planują?? Z FSD? Może wzorem wymiany kompa z 2,5 na 3 beda wymieniactym z full FSD?? U Tesli nie wiadomo.
No i grzana kierownica. Nowe to nowe, ale pech to też pech
Bateria jaka, mnie nie interesuje
Auto w kazdej postaci jest warte zakupu, a czekanie moze sieskończycwzrostem ceny.
Ciekawe co bedzie w S i X, to jak wystartuje da do myslenia co moga z M3 zrobić