TM3 nowa Vs używana z 2019/2020

miksell

Posiadacz elektryka
Ideałem byłoby dla mnie gdyby pokazała się mniejsza tesla Y;-)
Jeśli chodzi o TM3 to fajnie by było gdyby miał 5 drzwi. Dodatkowo nie jestem przekonany do braku dźwigienek przy kierownicy a zwłaszcza braku dźwigni do kierunkowskazów.

Teraz czekam i obserwuję ;-)

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Ideałem byłoby dla mnie gdyby pokazała się mniejsza tesla Y;-)
Jeśli chodzi o TM3 to fajnie by było gdyby miał 5 drzwi. Dodatkowo nie jestem przekonany do braku dźwigienek przy kierownicy a zwłaszcza braku dźwigni do kierunkowskazów.

Teraz czekam i obserwuję ;-)
Nie wiem czy ktoś ostatnio nie zwrócił uwagi, że tył w Highland jest zasłonięty aż od dachu. Pojawiły się spekulacje o zmianie TM3 w liftbacka.

Edit: Sprawdziłem i chyba jednak nie. Na ostatnich zdjęciach osłona tylko do momentu hdzie kończy się standardowa klapa. Pewnie ktoś plotę puścił.

Z kierunkowskazami to jest niestety lipa.

Last edited:

aadamuss

Pionier e-mobilności
Dlaczego ludzie sprzedają 1-2-3 letnie Tesle? Często wychodzą z założenia, że lepiej trochę dopłacić i mieć nową :) Trudny wybór i bardzo zależny od sytuacji kupującego. Gdyby nie inflacja i dziwne trzymanie cen przez auta używane to łatwiej byłoby zdecydować się na używane auto które byłoby wyraźnie tańsze niż nowe.

miksell

Posiadacz elektryka
Zanim pojawi się mniejsza tesla to zobacz na mniejsze volvo ex30. Auto naprawdę jest tego warte.
Czekam aż będzie do oglądnięcia w salonach. Na ten moment cena ok. W tesli jednak cały ekosystem jest dla mnie czymś co mi się podoba.

kaziwich

Posiadacz elektryka
W tesli okreslenie „wady wieku dzieciecego” moim zdaniem jest bardziej pomijalne niz przy tradycyjnych markach. Tesla na biezaco wprowadza poprawki, a sam lift ktory glownie wprowadzil ulepszenia niestety zwiazany byl tez z „wadami nabytymi” takimi jak trefna pompa ciepla (opinia samego serwisu :) ) oraz trefnie zaprojektowany mechanizm el. bagaznika z jedym silownikiem.
Mam model przedliftowy z oryginalnymi podwojnymi szybami, ladowarka tel. i porzadymi aftermarketowymi el. silownikami klapy. Pompa ciepla daje zauwazalne oszczednosci tylko jesli stoisz zimą w korkach. Jedyne czego mi brakuje w stosunku do nowych modeli to MCU. Niestety ekran coraz czesciej potrafi sie przycinac z kolejnymi updateami.

solik

Pionier e-mobilności
Ja jezdzilem SR+ przed liftem i po (mam taka) i w poliftowej jest ciszej i zawieszenie troche jednak bardziej komfortowe.