Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
TM3 nowa Vs używana z 2019/2020
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="miksell, post: 98217, member: 1245"] Przymierzam się do TM3 pod koniec roku. Biorę pod uwagę nową lub używaną od Tesla z De. Nowa na dzień dzisiejszy kosztuje 206 tys, używaną pewnie bym kupował z roku 2019 może 2020 w cenie 160/170 tys zł. Wiadomo, jeśli uda się dostać dotację to nowa wyjdzie mnie ok 190 tys zł. Czyli nowa w optymistycznym wariancie wychodzi 20 tys drożej. A mamy dodatkowo pompę ciepła, gwarancję, podgrzewaną kierownicę. Z drugiej strony używki to LR ale gwarancja na rok. (nie wliczam baterii) Ostatnio rozmawiałem ze znajomym mechanikiem który powiedział że robił kilka tesli (kilka S i 3 z roku 2019) - przeważnie hamulce (korozja), lub elementy zawieszenia. Generalnie podsumował, że jest do dobry samochód ale jeśli kupować to nowy, bo nie wiadomo co się z nim będzie działo z elektroniką za kilka lat. Narzekał też na jakość spasowania tego samochodu. Jakie macie doświadczenia z teslami 3 które mają te 3/4 lata i przebiegi w okolicach 80 tys km. Zakładam że jeśli się trafi fajna opcja za dobre pieniądze to chętnie bym kupił używkę. Mam jednak obawy chociażby o serwis, który jest w Warszawie czyli jakieś 400 km ode mnie ;-) A ja nie zawsze mam czas jechać... Po prostu cenię sobie niezawodność i nie chce mi się co chwilę analizować co się popsuło i gdzie to naprawić. A może moje obawy są na wyrost? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
TM3 nowa Vs używana z 2019/2020