TM3 - Wymiana szyby przedniej

ArekS

Nowy na Forum
Pierwszy raz w mojej motoryzacyjnej przygodzie uszkodziłem przednią szybę. :/

Po zgłoszeniu do Ubezpieczyciela i zalogowaniu w aplikacji wizyty serwisowej, po kilku dniach dostałem informację, że Tesla na Radzymińskiej nie wymienia szyb i zapraszają do któregoś z Tesla approved body shop.

Wybrałem Autoforma w kawęczynku i tu zaczyna się mój pierwszy szok... Czy to norma, że czas oczekiwania na szybę to około miesiąca plus jej wymiana?

Termin dla mnie abstrakcyjny a może to ja jestem jakiś dziwny?

Pzdr.
A

danielm

Pionier e-mobilności

Po zgłoszeniu do Ubezpieczyciela i zalogowaniu w aplikacji wizyty serwisowej, po kilku dniach dostałem informację, że Tesla na Radzymińskiej nie wymienia szyb i zapraszają do któregoś z Tesla approved body shop.

Wybrałem Autoforma w kawęczynku i tu zaczyna się mój pierwszy szok... Czy to norma, że czas oczekiwania na szybę to około miesiąca plus jej wymiana?

Termin dla mnie abstrakcyjny a może to ja jestem jakiś dziwny?

Pzdr.
A
wybierz inny serwis w takim razie. skoro są autoryzowanym serwisem to powinni mieć szyby na miejscu.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Mi wczoraj na A1 pier…ł jakiś kamlot w dach. Prawie dostałem zawału serca. Nie wiem jak to możliwe. Na szczęście i ku mojemu zaskoczeniu na dachu pozostawił 3 milimetrową ryskę, prawie nie wyczuwalną pod palcem. W Tesli jest tyle szkła, że jeżdżę z duszą na ramieniu. Nigdy w życiu nie uszkodziłem żadnej szyby w samochodzie. Czytając, grupy, szczególnie z US co chwilę ktoś umieszcza zdjęcie roztrzaskanej szyby od kamienia. W końcu nabawię się jakiejś nerwicy.

cooler

Pionier e-mobilności
Zawsze tak jest z nowym samochodem: jeździłem kilkanaście lat i ponad 300 tys km Passatem B5FL i wymieniłem szybę bo była już tak porysowana że ledwo coś w nocy widziałem.
A jak tylko ściągnąłem ze USA nowiusieńką Toyotę Siennę to już po 2 miesiącach zmieniałem szybę w ASO Toyoty. Też nie mieli ale znalazłęm na szyby24 - tam chyba już mają do wszystkiego - łącznie z egzotykami z USA (Sienna, Tercel).
Nie chcę Cię martwić ale już z 5 szyb w ciągu 5 lat zmieniałem w Siennie... Im większa i wyżej tym częściej dostaje. Pamiętając o tym wykupiłem ubezpieczenie Auto-szyby na kwotę 10 tys.

BTW: Weź szybę z wysyłką do warsztatu niech robią od razu: wygląda że jest na miejscu i jest tania jak barszcz (!) co mnie bardzo cieszy (chyba zmniejszę sumę ubezpieczenia jak się da na szyby):

Aha - jeżeli jeździsz po takich drogach że dostałeś, nie ma się co silić na jakieś oryginały: w USA mają dość słabe szyby i często chińskie podróbki wytrzymywały dużo dłużej i więcej strzałów w Siennie niż w oryginale.