Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
TMY Juniper i ładowarki Orlen AC - wyłączają ładowanie po dwóch minutach...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Grz, post: 248396, member: 5935"] Za każdym razem, kiedy podłącze do ładowania AC na Orlenie Teslę Y Juniper, mam (na oko) jakieś 33% szans że będzie się grzecznie ładować. W pozostałych przypadkach naładuje 0.1 kWh, max 0.2 kWh i ładowarka przerywa ładowanie, a ja na telefon dostaje powiadomienie o wystawionej fakturze na 20gr czy 40gr... W takiej sytuacji odłączam kabel od auta, podpinam ponownie, rozpoczynam ładowanie w aplikacji i następuje "rzut kostką" - albo będzie się ładować bez problemów, albo znowu po dwóch minutach wyłączy ładowanie. Nie jest to problem z ustawieniami auta - jest ustawione ładowanie 16A do 80% lub 100%. Jestem pewien, że nie jest to problem z kablem - kupiłem inny na Amazonie i ładowarka zachowywała się tak samo. Nie jest to też problem jednej konkretnej ładowarki - próbowałem pięciu różnych ładowarek Orlenu w trzech różnych miastach. Ładowarki DC działają bez problemów, nawet Orlenowskie. Inne ładowarki AC z których korzystałem również nie sprawiają trudności - mają wbudowany kabel i chwytają prawidłowo za pierwszym razem. W czym leży problem? Czy to ładowarki Orlenu są nieprzewidywalne, czy moje auto niesprawne od nowości? Jakie są Wasze pomysły? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
TMY Juniper i ładowarki Orlen AC - wyłączają ładowanie po dwóch minutach...