Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 142759, member: 2916"] Nie jest to groszowa sprawa - nie każdy posiada FV. Mieszkam w bloku, ładuje auto na publicznym parkingu ze słupkiem AC. Z drugiej strony zwykły diesel przez godzinę grzania tyłka na postoju też weźmie około litra paliwa, a litr paliwa to około 10kW energii. Mi bardziej chodzi o manipulacje i obnażanie tych praktyk, głośne mówienie co mi się nie podoba. Tutaj wydawać by się mogło że są świadomi użytkownicy, a temat dla wielu jest zaskoczeniem (dla mnie też był). Są tacy co mówią że to jest właściwy sposób pomiaru, ale są świadomi, wiedzą że to nie jest całe zużycie, przekaz ogólny dla ludu jest inny. Manipulacja już jest tak głęboko zaszyta że Kowalski idzie do salonu zimą, robi jazdę próbną teslą widzi zużycie 15kW, robi jazdę próbną Kia albo Mercedesem, widzi zużycie 22kW, myśli sobie, ale ta Tesla ekonomiczna, tak cudownie zarządza energią i ma taką wysoką efektywność, do bani ten Mercedes, taki prądożerny, kupie tesle. Z jednej strony nie doczytał, nie dokształcił się, może tesla faktycznie lepsza, ale moim zdaniem zwyczajnie został zrobiony w ch*ja. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.