Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="daniel, post: 142958, member: 885"] Zawsze istniał tylko jeden prawidłowy sposób pomiaru. Nawet w spalinowych. Mierzy się w złotówkach w miejscu płatności. Jeżdżąc dieslem używam Fuelio. Zawsze po tankowaniu zapisywałem ile kilometrów, ile litrów, ile złotówek. Polecam tę aplikację, mają też opcję dla elektryków. Można też tam dopisać inne koszty - parking, myjnie, ubezpieczenie, przeglądy, wszelkie koszty serwisów - wymian filtrów, hamulców itp. Gdyby dodać jeszcze cenę kupna minus cenę sprzedaży samochodu to DOPIERO wtedy wiemy ile nas samochód kosztował na 100 km. HA, SZACH MAT, AMATORZY. :LOL: A tak na serio to nie chce mi się spisywać ładowań, bo robi się to o wiele częściej niż tankowanie. Zwłaszcza, że teraz codziennie podłączam w domu. Polegam na zliczaniu z Wall Connectora, bo to 99% moich ładowań. Piszecie, że nikt nie siedzi w aucie, żeby sobie k!$% posiedzieć to przedstawiam Wam moje dwuletnie dziecko, które lubi sobie spać godzinkę albo dwie w samochodzie. I tak prawie codziennie od poniedziałku do piątku, a czasem w weekendy. Jakbyśmy ją przenieśli i zaczęli rozbierać z kurtki to by się obudziła. W dieslu mógłbym to zrobić, bo mam ogrzewanie postojowe, ale co 10 minut trzeba je włączać od nowa i bałbym się, że jednak spaliny będzie zaciągać do samochodu mimo, że stoi na wolnym powietrzu. Moim zdaniem Tesla źle pokazuje zużycie. Postojowe powinno być pokazane w kWh również. Tylko, że przy spalinowych masz to samo. Praktycznie nigdy zużycie z komputera nie równało się temu z dystrybutora. Do tego istnieje jakieś zużycie katalogowe, a tak naprawdę jest więcej i nikt nawet nie mrygnie. Natomiast rozsiewanie informacji, że Tesla zużywa 15kWh/100 km i to będzie nasz jedyny wydatek to wpuszczanie w maliny takie jak zużycie katalogowe. Moje zużycie nie jest reprezentatywne ze względu na częste krótkie trasy i spanie w samochodzie. Gdyby jeździć dalej to byłoby niższe. [ATTACH type="full"]16170[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.