Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Olecki, post: 145907, member: 1203"] Ja pobierałem takie dane i już o tym pisałem na tym forum. Kia zapisuje m.in. informacje : Energy AC (ilość kWh załadowanych do baterii poprzez ładowanie AC); Energy DC (ilość kWh załadowanych do baterii poprzez ładowanie DC); Energy combined (suma obu poprzednich). Zużycie energii z dłuższego okresu liczone jest Energy combined / ODO (przebieg). Dla krótkiej jazdy system bierze energię zużytą od ostatniego wybudzenia pojazdu / przebieg od wybudzenia. Jeśli np. po jeździe zatrzymam się, wrzucę Park ale siedzę w samochodzie to widzę jak powoli zużycie z ostatniej trasy idzie do góry. Tak więc do zużycia liczone jest absolutnie wszystko związane z zużyciem energii, czy to podczas jazdy czy na postoju, u mnie od początku użytkowania to w tej chwili 15,4 kWh/100 km. Strat na ładowarce samochód nie może wliczyć bo nie dostaje takiej informacji, to już może zrobić użytkownik porównując np. ilość przyjętej energii przez samochód ze wskazaniami z licznika przed ładowarką. Z tego co wiem wszyscy (albo prawie wszyscy) producenci liczą dokładnie tak samo, tylko Tesla przedstawia jakieś hocki-klocki żeby lepiej to wyglądało. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.