Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 145951, member: 6"] Obecnie w Tesli można wyciągac dane z ekranu samochodu (zakładka energia) i podróże ,. Aplikacjia ma "Statystyki ładowania" z liczeniem na oko kosztów. A jak mamy Wallbox gen3 Tesli jest "historie ładowania", a teraz doszła w module Wallboxa jeszcze zakladka "energia", gdzie widać nawet piki brania gdy nie ładujemy a auto coś kombinuje i łączy. Wsadzenie dongla jeszcze te dane rozbuduje. Jednak podlicznik przed evse i spisanie kilometrów jest najbardziej rzetelną starą metodą W ICE też tak było, kantowali nas na jakości paliwa ilości litrów, oktanach itd... Tu też na ładowarkach publicznych może być różnie "Lajf is brutal end full of zasadzkas." Dlatego ile pali auto sami musimy sprawdzić lub dojść do tego na takich forach jak to. Ale to i tak będzie orientacyjne, np : ja Trójką prawie nigdy nie zszedłem poniżej 20 kwh/100km a tu ludzie jeżdżą w ok 15 kWh /100km ! Wiem to są nowsze auta itp. Ale mi sie by to nie udało. Moj X pali 25kWh/100km o ile nie zabawiam sie w trybie Plaid lub Dragster a jeżdżę na SPORT, bo Chill muli, jak się czlowiek przyzwyczai do innego trybu. Moim zdaniem warto, słuchać wszystkich właścicieli, mniej testerów , redaktorów itp. Ale uśredniać wnioski z kilku takich opisów., bo kazdy, jezdzie inaczej inne robi trasy itd... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
To jak to jest z tym zużyciem? Statystyki tesli.